«

»

Μάι 04 2022

Εισαγωγική δοκιμασία στην α΄ γυμνασίου 2022-23 – Οδηγίες προς γονείς & υποψηφίους

Ενόψει της πραγματοποίησης της γραπτής εισαγωγικής δοκιμασίας για την Α΄ τάξη του σχολικού έτους 2022-23  το Σάββατο 7 Μαΐου 2022, η Κεντρική Επιτροπή Οργάνωσης των Εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία (Κ.Ε.Ο.Ε.Κ.) εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς γονείς & υποψηφίους (παρατίθενται στο τέλος).

Η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων στα Εξεταστικά Κέντρα όπου κατανεμήθηκαν είναι το αργότερο μέχρι τις 09:00. Από τη χρονική στιγμή που φθάνουν τα θέματα έως και μία ώρα μετά την έναρξη της εξέτασης απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από το Εξεταστικό Κέντρο. Η γραπτή δοκιμασία θα διαρκέσει συνολικά 2,5 ώρες (150 λεπτά) και για τα δύο μαθήματα, από τις 10:00 έως τις 12:30. Συνολικά θα περιλαμβάνει 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (25 στην Κατανόηση Κειμένων Νεοελληνικής Γλώσσας και 25 στα Μαθηματικά) με σύνολο μονάδων αξιολόγησης τις 100.

Οι υποψήφιοι, για την πλήρη ταυτοποίησή τους, οφείλουν να έχουν μαζί τους

  • την αστυνομική ταυτότητά τους ή διαβατήριο ή βεβαίωση ταυτοπροσωπίας (εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους),
  • το αποδεικτικό υποβολής της αίτησής τους (δηλαδή την αίτηση εκτυπωμένη), που φέρει τον εξαψήφιο κωδικό του υποψηφίου.

Επίσης, πρέπει να έχουν μαζί τους στιλό διαρκείας σκούρο μπλε ή μαύρο (όχι μαρκαδοράκι), γεωμετρικά όργανα και προαιρετικά ένα μπουκάλι νερό.

Δεν επιτρέπεται η χρήση διορθωτικού ή γόμας και απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και τα ρολόγια τύπου smart watch – παραδίδονται στους επιτηρητές κατά την είσοδο στην αίθουσα πλήρως απενεργοποιημένα.

Πληροφορίες για τη διαδικασία εξέτασης των μαθητών που έχουν ενταχθεί σε ειδική κατηγορία (που διαρκεί επιπλέον 45 λεπτά από το προβλεπόμενο), υπάρχουν στη σχετική υπουργική απόφαση (28270/Δ6/14-03-2022), κεφάλαιο Γ΄4.

 

Οδηγίες για τη συμπλήρωση του απαντητικού φύλλου (βίντεο)

 

 

Αναλυτικά οι Οδηγίες της Κ.Ε.Ο.Ε.Κ.:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/eisagogiki-dokimasia-stin-a-gymnasioy-2022-23-odigies-pros-goneis-amp-ypopsifioys/