«

»

Μάι 25 2022

Εικονογραφημένα παραμύθια: Συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία 18ο Ιωαννίνων & 3ο Μαρμάρων

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης  “Κλιματική αλλαγή” του σχολείου μας οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 εργάστηκαν σε ομάδες για τη συγγραφή παραμυθιών. Οι μαθητές μας, μέσω τηλεδιάσκεψης που έγινε στις 3 Μαρτίου 2022 σε περιβάλλον Webex, αφηγήθηκαν τις ιστορίες που δημιούργησαν στους μικρούς μαθητές των νηπιαγωγείων και εκείνοι, με τη σειρά τους, αποτύπωσαν σκηνές των παραμυθιών σε ζωγραφιές. 

Έτσι, στα τέλη Μαΐου δημιουργήθηκαν από τρεις διαφορετικές ομάδες μαθητών του σχολείου μας τα παραμύθια: “Η Αριελ κι ο Έρικ σώζουν το νερό”, σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές του 18ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, και “Οι περιπέτειες του Μικρού Αστροναύτη” και “Η θυμωμένη Γη”, σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Μαρμάρων.

Στόχος αυτής της δράσης ήταν, μέσα από την ευχάριστη διαδικασία συνεργατικής δημιουργίας – συγγραφής και εικονογράφησης – παραμυθιών, να παρακινήσουν οι μαθητές γυμνασίου τα μικρότερα παιδιά, ώστε να ευαισθητοποιηθούν από νωρίς σε θέματα που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και να ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους καλές πρακτικές.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:  Αντωνία Ζιώγα ΠΕ60 (18ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων), Τσιάρα Έφη ΠΕ60 (3ο Νηπιαγωγείο Μαρμάρων), Βρίγκα Παναγιώτα ΠΕ80, Εξάρχου Μαρία ΠΕ86, Παντούλα Χριστίνα ΠΕ04.01, Νείλα Ιωάννα ΠΕ04.04, Τσιώρη Παρασκευή ΠΕ01, Νόννη-Βλάχου Λευκοθέα ΠΕ02.

Μπορείτε να δείτε τα παραμύθια παρακάτω:

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/eikonografimena-paramythia-synergasia-me-18o-amp-3o-nipiagogeio-ioanninon/