«

»

Μάι 23 2023

Εγγραφή εισακτέων στην α΄ γυμνασίου και δήλωση δεύτερης ξένης γλώσσας

Ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες των εισακτέων στην α΄ γυμνασίου του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής για το σχολικό έτος 2023-24 ότι για την πραγματοποίηση της εγγραφής των μαθητών/τριών στην α΄ γυμνασίου δεν απαιτείται να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια, καθώς οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν υπηρεσιακά μετά την αποφοίτησή τους από το δημοτικό σχολείο.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη ξένη γλώσσα, στο σχολείο μας διδάσκονται η Γαλλική, η Γερμανική και η Ιταλική γλώσσα και σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, η όποια αλλαγή δεύτερης ξένης γλώσσας για σοβαρό λόγο ή η επιλογή της Ιταλικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας γίνεται αποκλειστικά στο δημοτικό σχολείο φοίτησης του/της μαθητή/ήτριας.

Όπως προβλέπεται στην παραπάνω εγκύκλιο, η αλλαγή της ξένης γλώσσας μεταξύ Γαλλικής και Γερμανικής γίνεται με αιτιολογημένη γραπτή αίτηση του γονέα/κηδεμόνα και η επιλογή της Ιταλικής γλώσσας γίνεται επίσης με γραπτή δήλωσή του, που κατατίθενται κατά περίπτωση στο δημοτικό σχολείο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/eggrafi-eisakteon-stin-a-gymnasioy-kai-dilosi-deyteris-xenis-glossas/