«

»

Μαρ 12 2023

Δράση για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο, την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και με τη συμμετοχή των μαθητών των τμημάτων Α2, Α4 και Β2. Στόχος των δράσεων ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ενδυνάμωση των μαθητών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού. Με δεδομένο ότι η σχολική βία σε όλες τις μορφές της αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων στην εκπαίδευση, την υγεία και την ευημερία, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού, τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται μέσα αλλά και έξω από το σχολείο, τον ρόλο των εμπλεκομένων και τις δυνατότητες αντιμετώπισής του. Ειδική αναφορά έγινε σε έννοιες όπως η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η δύναμη της ομάδας. Στο τέλος, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και θέλησαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα με σκοπό τη διάχυση της δράσης στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έτσι, έγραψαν μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού σε κορδέλες και πολύχρωμα μπαλόνια, τα οποία κρέμασαν σε δέντρο του προαύλιου χώρου και σχημάτισαν συνθήματα με τις σχολικές τσάντες τους.

Η εκπαιδευτική δράση οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα Σχέδια Δράσης “Είμαστε εδώ, είμαστε μαζί”  και  “Νοιάζομαι για μένα και τους συμμαθητές μου στο σχολείο” στον άξονα: Σχέσεις μεταξύ μαθητών /μαθητριών με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Ειρήνη Αμοργιανιώτη, Παναγιώτα Βρίγκα, Ελένη Ζερβού, Λευκοθέα Νόννη, Αναστασία Ντόστα, Παναγιώτα Παππά, Δημήτρη Ρίνη, Παρασκευή Τσιώρη.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/drasi-gia-tin-panellinia-imera-kata-tis-vias/