«

»

Μαρ 11 2016

Δράση ενημέρωσης – πρόληψης της βίας & της παραβατικότητας

Την Πέμπτη 10/3/2016 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Δράση ενημέρωσης – πρόληψης της βίας & της παραβατικότητας από την κ. Διακοπούλου Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργό της Υ.Α. & Κ.Α, στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η υλοποίηση της δράσης αυτής ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δ/ντή του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής κ. Β. Κρανά και του κ. Γεωργίου Ράπτη, Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας Δ.Ε. Ιωαννίνων.

Στόχος της παρέμβασης ήταν η προαγωγή και βελτίωση της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των μαθητών/τριών, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της συνεργατικότητάς τους, καθώς και η υιοθέτηση θετικών συμπεριφορών και στάσεων.

Η παρέμβαση περιλάμβανε δύο κύκλους και πραγματοποιήθηκε σε δύο διδακτικές ώρες. Στον πρώτο κύκλο, αφού έγινε γνωριμία, ακολούθησε συζήτηση που αφορούσε την περιγραφή των μορφών βίας, τα χαρακτηριστικά των παιδιών που εμπλέκονται σε περιστατικά εκφοβισμού και βίας στο σχολείο, την ομαδικότητα, την προσωπική ευθύνη, τα όρια κ.ά. Στον δεύτερο κύκλο της παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις και δράσεις ενίσχυσης της ομαδικότητας και της προσωπικής ευθύνης, καθώς και προβολή βίντεο.

Via-Paravatikothta

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/drasi-enimerosis-prolipsis-tis-vias-tis-paravatikotitas/