«

»

Μαρ 28 2018

Δημιουργία λογότυπου (logo) για την Agenda 2030

Η ομάδα του Erasmus+ προγράμματος “Agenda 2030: That’s our Challenge!” διοργάνωσε διαγωνισμό σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη δημιουργία λογότυπου (logo), προκειμένου να υπάρξει διάχυση της γνώσης και ευαισθητοποίηση σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 10 έως τις 23 Μαρτίου, οι μαθητές και μαθήτριες ενεργοποίησαν τη γνώση και την έμπνευσή τους και δημιούργησαν ευφάνταστα έργα. Στη συνέχεια, τα έργα τους αξιολογήθηκαν από επιτροπή που την αποτελούσαν εκπρόσωποι του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και η φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαγδαληνή Φιλιπποπούλου, η οποία κάνει την πρακτική άσκησή της στο σχολείο μας με την επίβλεψη του καθηγητή Καλλιτεχνικών Γιάννη Ζωγάκη.

Μεταξύ πολλών συμμετοχών, τα logos που αναδείχθηκαν ως καλύτερα και έλαβαν ανάλογο έπαθλο ήταν των μαθητών/τριών: 1. Σοφίας Μπότσιου (Β3) 2. Ευρυδίκης Αναγνωστοπούλου (Γ4) και 3. Χρήστου Κωστούλα (Β2).

 

Η όλη διαδικασία υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τον Στόχο 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» και τον Στόχο 17: «Συνεργασία για τους Στόχους» του προγράμματος, καθώς ενέπλεξε ένα πλήθος μαθητών που έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για το έργο μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/dimioyrgia-logotypoy-logo-gia-tin-agenda-2030/