«

»

Απρ 27 2018

Διδακτική επίσκεψη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Τη Δευτέρα 23/4/2018 το τμήμα Α4 του σχολείου μας και οι μαθητές των Ομίλων Πληροφορικής “Από το Scratch στη Ρομποτική” και “Μαθαίνω να προγραμματίζω” επισκέφθηκαν το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος  αγωγής υγείας: «Παιδιά, ας δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα του σχολείου μας», αλλά και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Μαμουλή Νικόλαο σχετικά με το τμήμα, τις κατευθύνσεις και τις προοπτικές που αυτό προσφέρει. Επίσης συμμετείχαν σε μια παρουσίαση-συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο ερευνητικό εργαστήριο ρομποτικής, όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με το αντικείμενο της ρομποτικής από τον Επίκουρο καθηγητή κ. Βλάχο Κωνσταντίνο και τους έγινε επίδειξη των λειτουργιών των εκπαιδευτικών ρομπότ από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση των ρομπότ και ενθουσιάστηκαν από την προσπάθεια ενός Ιταλού φοιτητή που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο με το πρόγραμμα Erasmus, να μπορέσει να ελέγξει ένα ρομπότ με τη σκέψη του.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ευτυχία Ράπτη, Μαρία Εξάρχου, Αχιλλέας Γκόκης.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sto-tmima-michanikon-iy-kai-pliroforikis/