«

»

Μαρ 30 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο και τη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, οι μαθητές του τμήματος Α4 και του Ομίλου Πληροφορικής είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Τεχνολογικό Πάρκο και, συγκεκριμένα, την καινοτόμο εταιρεία CoTheta, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία της «Επαυξημένης Πραγματικότητας» ως προς την έξυπνη διαβίωση, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον. Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Άλκη Πούλη, ενώ με γυαλιά VR επιχείρησαν ένα εικονικό ταξίδι στον κόσμο και εντυπωσιάστηκαν από τις άπειρες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου άντλησαν χρήσιμες πληροφορίες για τη δομή και τη λειτουργία της και περιηγήθηκαν ελεύθερα στο εσωτερικό της.

Η διδακτική επίσκεψη υλοποιήθηκε στο διαθεματικό πλαίσιο των μαθημάτων της Πληροφορικής και της Γλωσσικής Διδασκαλίας, καθώς και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η Εξέλιξη των Υπολογιστών: Από την Τυπογραφία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα», και ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, διότι συνδύασε ποικιλία «πληροφοριών» στο κατ’ εξοχήν περιβάλλον επιστήμης και έρευνας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Εξάρχου Μαρία, Ζήκου Ελένη, Παππά Πολυξένη, Ράπτη Ευτυχία.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sto-technologiko-parko-kai-ti-vivliothiki-panepistimioy-ioanninon/