«

»

Μαρ 01 2019

Διδακτική επίσκεψη στο ΚΕΠΑΒΙ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τα τμήματα Α3, Α4 με συντονιστές εκπαιδευτικούς τον κ. Γιάννη Ζωγάκη (ΠΕ08) και κ. Χρήστο Πούλιο (ΠΕ81), στο πλαίσιο του μαθήματος των Καλλιτεχνικών και του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποίησαν στις 25/2/2019 διδακτική επίσκεψη στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μαθητές και μαθήτριες, υλοποιώντας πρόγραμμα που σχεδίασαν οι υπεύθυνοι καθηγητές τους, ασχολήθηκαν με την αποτύπωση παραδοσιακών και σύγχρονων διακοσμητικών μοτίβων, οικιακών και θρησκευτικών αντικειμένων και κοσμημάτων.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης συμμετείχαν σε ενημερωτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΑΒΙ σχετικά με την παραδοσιακή τέχνη της αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων. Μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ζωντανά τη διαδικασία χύτευσης σε καλούπι, δοκίμασαν την τεχνική ρεπουσσέ και γέμισαν σε κεριέρα έτοιμα καλούπια από καουτσούκ παίρνοντας ως ενθύμιο αντίγραφα κοσμημάτων σε κερί.

bbblbbbr

 

(δείτε περισσότερα στο blog του μαθήματος των Εικαστικών)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sto-kepavi-kai-ekpaideytiko-programma/