«

»

Απρ 26 2024

Διδακτική επίσκεψη στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Οξέα, Βάσεις, Άλατα, Εξουδετέρωση, Στοιχεία, Ιζήματα, Χρώματα, Θερμότητα….

Ο μαγικός κόσμος της Χημείας σε μια διδακτική επίσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 24/4/2024, στα πλαίσια του μαθήματος της Χημείας  Γ΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές του τμήματος Γ4 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων είχαν μια εξαιρετική εμπειρία, αφού φιλοξενήθηκαν στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους και είχαν την ευκαιρία να δουν φαινόμενα και εικόνες που συναντά κανείς στον μαγικό κόσμο της Χημείας!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Μπαζάκα, ο οποίος με πολύ μεγάλη προθυμία συνομίλησε με τους μαθητές για τις διαφορές ανάμεσα στα φυσικά και χημικά φαινόμενα, τις εφαρμογές της Χημείας και την χρήση αυτής, συνδυάζοντάς την με παραδείγματα αντιδράσεων που εφαρμόζονται στην καθημερινή ζωή. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν διάχυτος, καθώς παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις πειραματικές διαδικασίες διατυπώνοντας τις απορίες τους, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους για μελλοντικές επισκέψεις στους χώρους του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη του Γενικού Χημείου του Κράτους στα Ιωάννινα, κ. Σταυρούλα Στάθη, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες κ. Αγγελική Κοσμοπούλου (Χημικός) και κ. Χριστίνα Παντούλα (Φυσικός).

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-sto-geniko-chimeio-toy-kratoys/