«

»

Μαρ 06 2024

Διδακτική επίσκεψη στις εταιρείες «Terracom S.A.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στην Πληροφορική και τα Φιλολογικά μαθήματα, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε διπλή διδακτική επίσκεψη στις εταιρείες «Terracom S.A.» και «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με τη συμμετοχή μαθητών/τριών των τμημάτων Α1 και Β1.

Αρχικά, η καινοτόμος εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Terracom S.A. υποδέχτηκε την ομάδα μας στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της και παρείχε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε το λογισμικό της, αλλά και να εμπνευστούμε για δικές μας δράσεις, μέσα από έναν διαδραστικό διάλογο με τον πρόεδρό της, κ. Στέλιο Γκούσκο. Παράλληλα, δύο senior προγραμματιστές δημιούργησαν, ειδικά για εμάς, ως το πρώτο σχολείο που επισκέφτηκε τον χώρο τους, μια web εφαρμογή για κατοικίδια, ως αφορμή για περιήγηση στον κόσμο του προγραμματισμού και του κώδικα. Τόσο το φιλόξενο περιβάλλον όσο και η πρόθυμη υποδοχή μας από τα μέλη του προσωπικού δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες, ώστε οι μαθητές/ήτριες να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες και να μυηθούν σε εξειδικευμένους τομείς της Πληροφορικής.

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε., όπου ενημερωθήκαμε θεωρητικά για τη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα της οδικής ασφάλειας του μεγαλύτερου οδικού δικτύου της χώρας μας. Επίσης, παρακολουθήσαμε βιωματικά το σύστημα ελέγχου με κάμερες επί 24ωρης βάσης, ενώ το προσωπικό της εταιρείας μάς έδωσε χρήσιμες συστάσεις για τον σεβασμό στον Κ.Ο.Κ. και την ανάλογη συμπεριφορά μας, με στόχο την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας.

Τελικά, η διδακτική επίσκεψη αποδείχτηκε ενδιαφέρουσα και έθεσε μία πρόκληση στους μαθητές και τις μαθήτριες, σχετικά με την αξιοποίηση της υψηλής τεχνολογίας είτε ως διεύρυνση της γνώσης είτε ως δημιουργική ενασχόληση ή και ως μελλοντική επαγγελματική προοπτική τους.  

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ευτυχία Ράπτη (Πληροφορικός), Ελένη Ζήκου (Φιλόλογος)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-stis-etaireies-terracom-s-a-kai-egnatia-odos-a-e/