«

»

Απρ 30 2018

Διδακτική επίσκεψη στην εταιρεία ετικετοποιίας D&A Label

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διδακτική επίσκεψη στην καινοτόμο και μοναδική στη Δυτική Ελλάδα εταιρεία ετικετοποιίας D&A Label A.E., στην Ασφάκα Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27/4/2018. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο α) του μαθήματος «Νεοελληνική Γλώσσα» και του προγράμματος «Ενεργοί Μαθητές – Ενεργοί πολίτες» για το τμήμα Γ1, β) του μαθήματος «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών» για το τμήμα Α2 και του Ομίλου «Πληροφορική – Μαθαίνω να Προγραμματίζω».

Με την ευγενική υποδοχή και κατατοπιστική ξενάγηση του ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Βαγγέλη Αθανασίου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα στάδια του σχεδιασμού και της προώθησης ενός πολυτροπικού κειμένου, της ετικέτας ενός προϊόντος, ως προς την αισθητική και λειτουργική αξία της. Επίσης, παρακολούθησαν την εξέλιξη της τεχνολογίας παραγωγής και εκτύπωσης από την παραδοσιακή έως τη σύγχρονη ψηφιακή μορφή της.

Τα στελέχη της επιχείρησης τύπωσαν σε ετικέτες δικά μας λογότυπα και μας τα χάρισαν, καθώς επίσης ετοίμασαν μια μίνι δεξίωση για χάρη μας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές έθεσαν υπό μορφή συνέντευξης σχετικά ερωτήματα στον κ. Αθανασίου. Η όλη διαδικασία αποδείχθηκε ωφέλιμη, δημιουργική και απολαυστική. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Ζήκου, Ευτυχία Ράπτη και Χριστίνα Παντούλα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/didaktiki-episkepsi-stin-etaireia-etiketopoiias-da-label/