«

»

Δεκ 12 2023

Διάκριση στον διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο “Ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος”

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συγχαίρουν τις μαθήτριες Χριστίνα Διώνη Ήλη, Μαρία Ανθή Μάντζου Μπήτσικα, Αγάπη Μέτσικα και τον μαθητή Γεώργιο Μποροδήμο, της Γ΄ τάξης, για τη σημαντική τους διάκριση στον διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα “Ανακύκλωση και προστασία του περιβάλλοντος”. Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Integrated Waste Management Facilities for boosting Recycling and Composting in 7 Regions through cross-border Activities”.

Οι μαθητές δημιούργησαν βίντεο με τίτλο Out of sight out of mind και στο πλαίσιο της βράβευσής τους συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Κοπεγχάγη, στις 27-30 Νοεμβρίου 2023, με ομάδες μαθητών άλλων τεσσάρων σχολείων. Εκεί επισκέφθηκαν ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στο CopenHill, από τα πιο αποδοτικά στον κόσμο και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης επισκέφθηκαν το Εθνικό Μουσείο της Δανίας, τη Γλυπτοθήκη Calsberg και τους κήπους Tivoli.

 

 

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου στο τελικό συνέδριο του έργου στο ξενοδοχείο Du Lac, όπου και παρουσιάστηκαν τα βίντεο των πέντε σχολείων που διακρίθηκαν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/diakrisi-ston-diagonismo-dimioyrgias-vinteo-quot-anakyklosi-kai-prostasia-toy-perivallontos-quot/