«

»

Ιούν 15 2022

Διάκριση στον διαγωνισμό Bravo Schools για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετείχε στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό Bravo Schools, που προωθεί την εκπαίδευση και την ενημέρωση για τους 17 παγκόσμιους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και στον οποίο για το 2022 πήραν μέρος 351 σχολεία με 650 σχολικές προτάσεις, 20.229 μαθητές και 32.000 ενεργοί πολίτες.

Το σχολείο μας διακρίθηκε για μία από τις τέσσερις καλύτερες εκπαιδευτικές προτάσεις στον Στόχο 13 – Δράση για το Κλίμα στην κατηγορία “Μαθητικές Δημιουργίες”, με το ιστολόγιο “Κλιματική αλλαγή“: https://klimatikiallagi-g1.blogspot.com/ .

Η μαθητική αυτή δημιουργία υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2021-22, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης “Κλιματική αλλαγή”, από 22 μαθητές του τμήματος Γ1. Κάποιοι από αυτούς λειτουργούσαν ως διαχειριστές και οι υπόλοιποι ως συντάκτες του ιστολογίου. Συμμετείχαν όμως και όλοι οι μαθητές από τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου υλοποιώντας διάφορες δράσεις σχετικές με την κλιματική αλλαγή, οι οποίες παρουσιάζονται στο ιστολόγιο. Ήταν μια συλλογική δουλειά και γι’ αυτό η παραπάνω διάκριση ανήκει σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Bravo, λοιπόν, σε όλους!

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:  Εξάρχου Μαρία ΠΕ86, Βρίγκα Παναγιώτα ΠΕ80, Παντούλα Χριστίνα ΠΕ04.01, Νείλα Ιωάννα ΠΕ04.04, Τσιώρη Παρασκευή ΠΕ01, Νόννη-Βλάχου Λευκοθέα ΠΕ02.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/diakrisi-ston-diagonismo-bravo-schools-gia-toys-17-pagkosmioys-stochoys/