«

»

Δεκ 18 2017

Χριστούγεννα στη φύση για τους μαθητές του Erasmus+

Οι «Ερασμίτες» του σχολείου μας παρακολούθησαν το ενημερωτικό και δημιουργικό εργαστήρι που διοργάνωσαν οι Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου & Πίνδου, Λίμνης Παμβώτιδας και Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου & Χαράδρας Αράχθου, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στον χώρο «Ασημένια Χριστούγεννα» στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα ταξίδι στα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων, ξενάγηση στην κινητή έκθεση για τη βιοποικιλότητα της λίμνης και στην έκθεση φωτογραφίας με τοπία των προστατευόμενων περιοχών, καθώς και χειροτεχνίες με φυσικά υλικά, όπως κλαδιά, κουκουνάρια, καλάμια.

Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου για τους μαθητές ήταν να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα του τόπου μας, να συνειδητοποιήσουν την αξία της για τον παραδοσιακό πολιτισμό μας και να εκφραστούν καλλιτεχνικά με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν. Η βιωματική συμμετοχή τους αποδείχτηκε ευχάριστη και ωφέλιμη, ενώ εντάσσεται στην υλοποίηση του Στόχου 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» και του Στόχου 17: «Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων» της Agenda 2030.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/christougenna-sti-fysi-gia-tous-mathites-tou-erasmus/