«

»

Μάι 10 2018

2ο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνιστικό πρόγραμμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες»

Το σχολείο μας διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες”, που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-18 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του τμήματος Α1 του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Παναγιώτης Γκατζέλης και Πέτρος Γκιζάς κατέκτησαν το 2ο πανελλήνιο βραβείο με το comic που δημιούργησαν σε σχεδιαστικό πρόγραμμα, με τίτλο «Μια … comic οπτική για το πετρέλαιο της Κύπρου…».

Ο διαγωνισμός του προγράμματος οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου – Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Πήραν μέρος συνολικά 245 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 9.000 μαθητές με 1.850 έργα!

Οι μαθητικές δημιουργίες με τις οποίες συμμετείχε στον διαγωνισμό το σχολείο μας αναλυτικά είναι οι εξής:

Ζωγραφιά «ΚΥΠΡΟΣ»
Έργο Scratch «Παραδοσιακό τραγούδι  ΡΕΣΙ»
Έργο Scratch “Κύπρος και Ποίηση»
Έργο Scratch «Λαϊκό Κυπριακό Ποίημα-Γιασεμί μου»
Ποίημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ»
Ποίημα «Κύπρος»
Ποίημα «ΚΥΠΡΟΣ»
Σκίτσο «Μια … comic οπτική για το πετρέλαιο της Κύπρου…»
Αφίσα «Κύπρος-Ελλάδα»
Παρουσίαση «Η Ιστορία της Κύπρου σε 16 διαφάνειες»

Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο διαγωνιστικό πρόγραμμα έγινε στα πλαίσια του Πολιτιστικού μας Προγράμματος «Η Κύπρος μέσα από μαθητικές δημιουργίες με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών» και είχε ιδιαίτερη αξία για την ομάδα μας, διότι οι γνώσεις που αποκομίσαμε μας έφεραν πιο κοντά στον Κυπριακό Ελληνισμό και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας!

Υπεύθυνες καθηγήτριες:   Μαρία Εξάρχου, Βασιλική Τόκη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/2o-panellinio-vraveio-sto-diagonistiko-programma-kypros-ellada-omogeneia-ekpaideytikes-gefyres/