«

»

Ιούν 07 2017

1ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch

Η μαθήτρια Κυριακή Γκουργκούλη του Α΄4 και του Ομίλου Πληροφορικής «Μαθαίνω να προγραμματίζω» του σχολείου μας κατέκτησε το 1ο βραβείο στην ειδική θεματική «Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης» του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού παιχνιδιού στο Scratch. Η μαθήτρια συμμετείχε στον διαγωνισμό με το παιχνίδι ερωτήσεων «Το ταξίδι του Οδυσσέα με βοηθό τον Καζαντζάκη», που δημιούργησε στο Scratch υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών πληροφορικής Ευτυχίας Ράπτη, Αχιλλέα Γκόκη και Μαρίας Εξάρχου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός παιχνιδιού στο Scratch είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνει το γραφείο του Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο φετινός διαγωνισμός είχε τίτλο «Ελληνική Μυθολογία / Scratchάροντας με ένα μύθο» και στο πλαίσιο συνεργασίας με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη περιλάμβανε την ειδική θεματική «Ελληνική Μυθολογία και Καζαντζάκης».

Αν θέλετε και εσείς να παίξετε στο Scratch το παιχνίδι ερωτήσεων «Το ταξίδι του Οδυσσέα με βοηθό τον Καζαντζάκη» μπορείτε να το κάνετε παρακάτω:

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://gym-zosim.ioa.sch.gr/1o-vravio-ston-3o-panellinio-diagonismo-pechnidiou-sto-scratch/