«

»

Απρ 17 2018

Οδηγίες για τις αιτήσεις συμμετοχής στη γραπτή δοκιμασία εισαγωγής στην Α τάξη (2018-2019)

Εισαγωγή μαθητών για την Α΄ τάξη σχολικού έτους 2018-2019

Οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών και μαθητριών της Στ΄ δημοτικού, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη γραπτή δοκιμασία εισαγωγής στην Α΄ τάξη του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής (κωδικός σχολείου: 2001030) για το σχολικό έτος 2018-2019 (88 θέσεις), καλούνται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής από τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 έως και τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://www.iep.edu.gr/pps/.
Η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί, γιατί σε αυτήν θα αναγράφεται ο κωδικός υποψηφίου που θα αποδώσει ηλεκτρονικά η πλατφόρμα.  Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων οι καταστάσεις των υποψήφιων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οι αιτούντες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη του ονοματεπώνυμου του παιδιού τους στην κατάσταση. Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού δεν είναι στον πίνακα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του σχολείου. Να βεβαιωθούν ότι η επιλογή τους έχει τον κωδικό του σχολείου 2001030, διότι στον πίνακα εμφανίζονται και τα δύο Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και συχνά από παραδρομή επιλέγεται ένα από αυτά.

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες:

7 Μαΐου έως και 14 Μαΐου 2018: οι γονείς και οι κηδεμόνες των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Σχολείου.

24 Μαΐου 2018: καταληκτική ημερομηνία για τους γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωση λάθους που διαπιστώθηκε μετά από τον προσεκτικό έλεγχο που έκαναν στα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 (10.00-12.00): η ημερομηνία της ενιαίας δίωρης γραπτής δοκιμασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στα 5 Πρότυπα Γυμνάσια της χώρας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του σχολείου, ώστε να ενημερώνονται από τις νεότερες ανακοινώσεις. Σχετικά με την ώρα προσέλευσης και τη διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση με οδηγίες προς τους υποψήφιους μαθητές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και τη διεξαγωγή της γραπτής δοκιμασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν και το σχετικό ΦΕΚ (810/07-03-2018) στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ depps.minedu.gov.gr.
Τα θέματα παρελθόντων ετών και τα ενδεικτικά θέματα για την προετοιμασία των μαθητών αναρτώνται εγκαίρως στην ιστοσελίδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/odigies-gia-tis-aitiseis-symmetochis-sti-grapti-dokimasia-eisagogis-stin-a-taxi-2018-2019/