«

»

Απρ 27 2017

Εισαγωγή μαθητών για την Α τάξη σχ. έτους 2017-2018

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή τους στην Α΄ τάξη του σχολικού έτους 2017-2018 (88 θέσεις), του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής (κωδικός σχολείου: 2001030), οφείλουν να υποβάλουν αίτηση από την  Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://www.iep.edu.gr/pps/.

Η αίτηση θα πρέπει να εκτυπωθεί, γιατί σε αυτήν αναγράφεται ο κωδικός υποψηφίου που έχει αποδώσει ηλεκτρονικά η πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οι γονείς και κηδεμόνες που θα υποβάλουν αίτηση θα πρέπει να δουν το ονοματεπώνυμο του παιδιού τους. Σε περίπτωση που το όνομα του παιδιού δεν είναι στον πίνακα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το σχολείο.

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του σχολείου. Να βεβαιωθούν ότι η επιλογή τους έχει τον κωδικό του σχολείου 2001030, διότι στον πίνακα εμφανίζονται και τα δύο Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και συχνά από παραδρομή επιλέγεται ένα από αυτά.

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες:

8 Μαΐου έως και 19 Μαΐου 2017: οι γονείς και οι κηδεμόνες των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Σχολείου.

24 Μαΐου 2017: καταληκτική ημερομηνία για τους γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωση λάθους που διαπιστώθηκε μετά από τον προσεκτικό έλεγχο που έκαναν στα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017: η ημερομηνία της ενιαίας δίωρης γραπτής δοκιμασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στα 5 Πρότυπα Γυμνάσια. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την ώρα προσέλευσης και άλλες οδηγίες προς τους υποψήφιους μαθητές, στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Σχολείου, ώστε να ενημερώνονται με τις νεότερες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής και τη διεξαγωγή της γραπτής δοκιμασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν τη σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1367, τ.B 2017) στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ / depps.minedu.gov.gr.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/isagogi-mathiton-gia-tin-a-taxi-sch-etous-2017-2018/