«

»

Φεβ 11 2019

«Αρμονικές Χαράξεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη – Διδακτική επίσκεψη

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας (τμήματα Γ2 και Γ3), με συνοδούς τις καθηγήτριες Βασιλική Βλάχα και Ελένη Τσιακίρη, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με τίτλο “Αρμονικές Χαράξεις. Ο αρχιτέκτων Βασίλειος Κουρεμένος στο Παρίσι”. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών, μιας και το κεντρικό θέμα της έκθεσης συνδέεται με τη χρυσή τομή, έννοια που εμπίπτει στην ύλη του μαθήματος (λόγοι και αναλογίες).

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον γλύπτη Μιχάλη Οικονομίδη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του όχι μόνο για τη ζωή και το έργο του Ηπειρώτη αρχιτέκτονα Βασίλειου Κουρεμένου, αλλά και για την αρμονία, τη χρυσή τομή και τον αριθμό φ. Η αφορμή για την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση δόθηκε από τα αντίγραφα σχεδίων του Γάλλου αρχιτέκτονα Gustave Umbdenstock (1866-1940), εισηγητή των «Αρμονικών Χαράξεων», τα οποία περιέχονται στο αρχείο του Κουρεμένου και εκτίθενται στον 1ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/armonikes-charaxeis-sti-dimotiki-pinakothiki-didaktiki-episkepsi/