Ιαν 16 2019

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής είναι πιστοποιημένος Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ» (https://atlas.grnet.gr/) (κωδ. σχολείου 2001030), με νόμιμο Εκπρόσωπο τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Κρανά και υπεύθυνη του Φορέα για το σύστημα Άτλας την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Ραμπαούνη.

Ως Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης προσφέρει, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, την ευκαιρία σε φοιτητές/τριες όλων των συναφών με την Εκπαίδευση Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Το σχολείο μας έχει υποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση μέχρι σήμερα προπτυχιακούς φοιτητές/τριες από το Μαθηματικό Τμήμα, τα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Φ.Π.Ψ, καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ασκούμενοι/νες συμμετείχαν ενεργά στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς τους, στηρίζοντας τους μαθητές σε ομαδοσυνεργατικές εργασίες και συμμετέχοντας σε παράλληλες δραστηριότητες, όπως στους Ομίλους, στις διδακτικές επισκέψεις και στα βιωματικά εργαστήρια καθώς και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία του εξωτερικού.

Η θετική εμπειρία των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το σχολείο μας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποια θέση, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε στα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός σας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. Γραμματείας: 2651043141 Τηλ. Διεύθυνσης-FAX: 2651043274 e-mail: mail@gym-zosim.ioa.sch.gr Διεύθυνση: Δομπόλη 30, 45332 Ιωάννινα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/praktiki-askisi-foititon/

Ιαν 10 2019

Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη για αναστολή λειτουργίας σχολείων την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

 

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σε εφαρμογή του Π.Δ. 79/2017 και μετά από εισηγήσεις των κατά τόπους Δήμων, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 δεν θα λειτουργήσουν εκ νέου τα παρακάτω σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών:

Στο Δήμο Ιωαννιτών
Στο Δήμο Ζαγορίου
Στο Δήμο Μετσόβου
Στο Δήμο Δωδώνης
Στο Δήμο Πωγωνίου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου
Στο Δήμο Ζίτσας τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βουτσαρά, Ζίτσας, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη

Για τους Δήμους Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους Δημάρχους τους, καθώς τα μαθήματα μέχρι χθες είχαν διακοπεί μόνο για δύο συνεχόμενες ημέρες, οπότε σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 η αρμοδιότητα μέχρι και για τρίτη ημέρα διακοπής ανήκει στους ιδίους.

πηγή άρθρου: Περιφέρεια Ηπείρου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/apofasi-antiperifereiarchi-p-e-ioanninon-t-kalogianni-gia-anastoli-leitoyrgias-scholeion-tin-paraskeyi-11-ianoyarioy-2019/

Ιαν 09 2019

Κλειστά τα σχολεία και αύριο 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών και αύριο Πέμπτη 10/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου.

«Κλειστά, για προληπτικούς λόγους λόγω των καιρικών συνθηκών, θα μείνουν και αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών, μετά από συνεννόηση με τους Φορείς της Εκπαίδευσης.»

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-kai-ayrio-10-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Ιαν 09 2019

Κλειστά τα σχολεία σήμερα 9 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

«Εκτιμώντας την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μετά και τη νέα χιονόπτωση αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά.»

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ

 

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-simera-9-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Ιαν 07 2019

Κλειστά τα σχολεία αύριο 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, αύριο 08/01/2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

«Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.»

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-ayrio-8-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Δεκ 22 2018

Βράβευση αριστούχων μαθητών από το Δήμο Ιωαννιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως κάθε χρόνο, θα διοργανώσει την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018, καθώς και αυτών που επιλέχτηκαν στη Βουλή των Εφήβων, την Κυριακή στις 27-1-2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/vraveysi-aristoychon-mathiton-apo-to-dimo-ioanniton/

Δεκ 18 2018

Συμμετοχή μαθητών μας στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Ομάδα εννέα μαθητών του σχολείου μας πήρε μέρος στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αθήνα στις 30/11 και 1-2/12/2018, με την εργασία τους «Ακολουθώντας τον Ήλιο», η οποία εκπονήθηκε με την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας Βασιλικής Βλάχα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου συγχαίρουν τους συγγραφείς μαθητές, καθώς επίσης και τους μαθητές Καραγιώργου Χρυσάνθη (Γ1), Καραμάνη Δανάη (Γ1), Παπαγεωργίου Δημήτριο (Γ3) και Τζιάκη Γεώργιο (Γ3), που παρουσίασαν την εργασία στο Συνέδριο με μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εργασία των μαθητών δείτε εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/symmetochi-mathiton-mas-sto-2o-mathitiko-synedrio-ereynas-kai-epistimis/

Δεκ 17 2018

Ιατρική ενημέρωση για την εφηβική υγεία

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για την εφηβική υγεία, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β3 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και τη συμβουλευτική προσέγγιση του κ. Βασιλείου Τσιμιχόδημου, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας, Β’ Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι. και της κ. Ελίζας Χριστοπούλου, Ιατρού και Υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος και της Αρτηριακής Πίεσης σε εφήβους. Κατά τη διαδικασία, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε στατιστική έρευνα, σύγκριναν και αξιολόγησαν δεδομένα και συζήτησαν με τους αρμόδιους τα συμπεράσματά τους.

Δεδομένου ότι η υγεία συνιστά προτεραιότητα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προγραμματίζεται η συνέχιση της διαθεματικής συνεργασίας μας για τον στόχο αυτό με εργασίες και αντίστοιχες δράσεις στα ακόλουθα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Φυσική, Χημεία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/iatriki-enimerosi-gia-tin-efiviki-ygeia/

Δεκ 12 2018

Δράση κοινωνικής προσφοράς των Ερασμιτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), οι Ερασμίτες/Ερασμίτισσες του σχολείου απέδειξαν έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία, όπως αυτή ενισχύεται από το πρόγραμμα «Agenda 2030: 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά. Συγκεκριμένα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συλλέξουν πλαστικά καπάκια μπουκαλιών στον χώρο του σχολείου και να τα προσφέρουν στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μέριμνα», ώστε αυτά να επενδυθούν σε αγορά υλικοτεχνικής υποδομής για τα παιδιά με αναπηρία. Η δράση στόχευε τόσο στην ενεργοποίηση των μαθητών ως προς την ανακυκλωτική συνείδηση και το εθελοντικό πνεύμα όσο και στην κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Ταυτόχρονα, έγινε διάχυση της ανθρωπιστικής οπτικής της Agenda 2030 στο σύνολο της σχολικής μονάδας, γεγονός που εγγυάται ανάλογες συλλογικές δράσεις και στο μέλλον. Στελέχη της Μέριμνας παρέλαβαν τα «πολύτιμα» καπάκια, αφού συνεχάρησαν θερμά τους μαθητές μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/drasi-koinonikis-prosforas-ton-erasm/

Δεκ 05 2018

Εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου η εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα, στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη Βουλή ενημερώθηκαν για την οργάνωση και τη λειτουργία της και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ΛΣΤ’ Συνεδρίαση της Ολομέλειας της 30/11/2018 . Επίσης, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 220 χρόνων από τον θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες παλαίτυπες εκδόσεις, χάρτες, εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης –πίνακες και γλυπτά– από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής και από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» αφού περιηγήθηκαν στους χώρους του, παρακολούθησαν το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας & Επιστήμης για μαθητές γυμνασίου & λυκείου στο οποίο ομάδα συμμαθητών τους παρουσίασε την εργασία Ακολουθώντας τον ήλιο που είχαν ετοιμάσει με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Βασιλική Βλάχα, Μαθηματικό του σχολείου μας .

Συνοδοί ήταν οι καθηγητές Γιάννης Ζωγάκης, Λευκοθέα Νόννη Βλάχου, Ελένη Παππά και Ελένη Τσιακίρη.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ekpaideytiki-ekdromi-tis-g-taxis-sti-voyli-ton-ellinon/

Δεκ 04 2018

Τρίπτυχη εκπαιδευτική δράση στον «πολυχώρο» του Ιτς Καλέ

Μία τριπλή δράση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της διαθεματικότητας των μαθημάτων «Νεοελληνική Γλώσσα» και «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών». Συγκεκριμένα, οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Β2, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συμμετείχαν στην πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση «Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες», που διοργάνωσε το Πολιτιστικό  Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Μέσω ψηφιακής εφαρμογής και με τη χρήση tablets, σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, οι μαθητές αναζήτησαν στοιχεία διάσπαρτα κρυμμένα στα μουσεία και μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης του Ιτς Καλέ, όπως το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Βυζαντινό Μουσείο, το «Θησαυροφυλάκιο» και το Φετιχέ Τζαμί. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στην έκθεση του ιταλού εικαστικού Beppe Labianca «Μεσόγειος. Ταξίδια και Αναμνήσεις», με πρωτότυπα έργα σε φυσικό μέγεθος, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, που αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων μορφών από το σύμπαν της Μεσογείου, των ταξιδιών, των αναμνήσεων, της μετανάστευσης/προσφυγιάς, των πολέμων και της ειρήνης. Τέλος, παρακολούθησαν την προβολή ενός ντοκιμαντέρ με θέμα «Η Επιστήμη για την Εφηβεία», γεγονός που έδωσε την αφορμή για διαδραστική συμμετοχή τους και γόνιμη συζήτηση.

Μέσα από τη διαθεματική αυτή εμπειρία οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν άγνωστους μύθους και ιστορίες, να έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης και να αναπροσδιορίσουν τις εφηβικές τους προτεραιότητες.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ελένη Ζήκου, Πολυξένη Παππά, Ευτυχία Ράπτη.

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/triptychi-ekpaideytiki-drasi-ston-polychoro-toy-its-kale/

Νοέ 29 2018

Απονομή του 1ου βραβείου eTwinning στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 13ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning, κατά την οποία απονεμήθηκε στο σχολείο μας το 1ο Πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων (ηλικιακή ομάδα 12-15), για το έργο «Xray-Bluray (from Marie Curie to Mariah Carey)». Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση», το οποίο έλαβε χώρα στα Ιωάννινα από 23 έως 25/11/2018. Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια Γαλλικών στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, καθώς και οι δεκατέσσερις γαλλόφωνοι μαθητές που συμμετείχαν στο έργο.

Οι βραβευθέντες μαθητές είναι: Αλέξανδρος Κάντας-Πανδής, Αλέξανδρος Ντάτσης, Νίκη Παπά, Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Μελίτα Παπαγεωργίου, Γεώργιος Παπάζης, Έλενα Σιδέρη, Κωνσταντίνα Σιώμου-Γκίζα, Μάριος Στρούμπης, Γεωργία Τάσση, Μαρία Τζιόρα, Γεώργιος Τσιτογιάννης, Χάρης Χατζηγιάννης και Μαρίνα Χατζηρούμπη.

Συγχαρητήρια σε όλους!

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/aponomi-toy-1oy-vraveioy-etwinning-sto-scholeio-mas/

Νοέ 23 2018

Αποτίμηση Ημερίδας «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών»

Την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών», την οποία  διοργάνωσε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής στους χώρους του σχολείου.

Η Ημερίδα αναπτύχθηκε σε παράλληλες συνεδρίες ανά επιστημονικό πεδίο και την παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων από σχολεία της πόλης μας και της περιφέρειας, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους και στελέχη της εκπαίδευσης, όπως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του νεοσυσταθέντος Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Ηπείρου.

Βασικός σκοπός της Ημερίδας ήταν να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας και καλών πρακτικών, η οποία έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό στόχος ήταν η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η προώθηση γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, ώστε να επιτευχθεί η δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και συνεργασίας στον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο και να ενισχυθεί η επιστημονική γνώση και η διδακτική πρακτική.

Το πρόγραμμα κάλυπτε ποικίλα εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα προσεγγίζοντας περιοχές όλων των Επιστημών και των Τεχνών. Συγκεκριμένα περιλάμβανε εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, διδακτικές προτάσεις και πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί στη σχολική τάξη, βιωματικές δράσεις, καινοτόμα συνεργατικά προγράμματα, διεπιστημονικές διδακτικές προσεγγίσεις, καθώς και σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία εκπαίδευσης, μάθησης και επικοινωνίας. Επίσης, στο πλαίσιο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε εργαστήριο ειδικά για τους εκπαιδευτικούς της κοινής ειδικότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ08-Καλών Τεχνών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους αυτούς που συμμετείχαν στις εργασίες της Ημερίδας, καθώς επίσης και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της με οποιονδήποτε τρόπο.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Ιωάννης Ζωγάκης, Εικαστικός, εκπαιδευτικός Τέχνης

Κωνσταντίνος Βακατσάς, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Ιστορίας

Καλλιόπη Μπεκιάρη, Μουσικός, εκπαιδευτικός Μουσικής Επιστήμης, Φιλόλογος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής

 

bbblbbbr
imerida_noni.JPG
imerida_tsiori.jpg
imerida_vriga.JPG
imerida-bekiari.JPG
poster imerida zosimea.jpg
imerida-boukouvala.jpg
imerida-eikastika.jpg
imerida-exarhou.jpg
imerida-kranas.jpg
imerida-malamou.jpg
imerida-neila.jpg
imerida-neila2.jpg
imerida-pantoula.jpg
imerida-papageorgiou.jpg
imerida-pliroforiki.jpg
imerida-rapti.jpg
imerida-tsiakiri.jpg
imerida-vlaha.jpg
imerida-zogakis.jpg
imerida-petridou.JPG
imerida-chartzavalou.JPG
imerida-noni.JPG
imerida-vakatsas.JPG
imerida_petridou.JPG
imerida-tsiori.JPG
imerida-zosimea2.JPG
imerida-vriga.JPG
imerida-tzakosta.JPG
imerida_chartzavalou.JPG
imerida_malamou.jpg
imerida_pantoula.jpg
imerida_papageorgiou.jpg
imerida_tsiakiri.jpg
imerida_tzakosta.JPG
imerida_vlaha.jpg
imerida_bekiari.JPG
imerida_boukouvala.jpg
imerida_noni.JPG
imerida_tsiori.jpg
imerida_vriga.JPG
imerida-bekiari.JPG
poster imerida zosimea.jpg
imerida-boukouvala.jpg
imerida-eikastika.jpg
imerida-exarhou.jpg
imerida-kranas.jpg
imerida-malamou.jpg

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/apotimisi-imeridas-diachysi-ekpaideytikon-kainotomion-kai-kalon-praktikon/

Νοέ 07 2018

Ημερίδα «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών», 9 Νοεμβρίου 2018

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών» την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17.00-21.00 στους χώρους του σχολείου (Δομπόλη 30, Ιωάννινα).

Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, διδακτικές προτάσεις και πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί στη σχολική τάξη, βιωματικές δράσεις, καινοτόμα συνεργατικά προγράμματα, διεπιστημονικές διδακτικές προσεγγίσεις καθώς και σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία εκπαίδευσης, μάθησης και επικοινωνίας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας και καλών πρακτικών που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό πρόθεση αποτελεί η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η προώθηση  γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλει στη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και συνεργασίας στον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο ενισχύοντας την επιστημονική γνώση και τη διδακτική πρακτική.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των γνωστικών αντικειμένων και ειδικοτήτων. Για καλύτερο προγραμματισμό, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/forms/lraMBohOl8RHFw7n1.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε/κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας από εδώ

Η Οργανωτική Επιτροπή

Κ. Βακατσάς, Ι. Ζωγάκης, Κ. Μπεκιάρη

 

Επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 26510-43141, 26510-43274 και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-zosim.ioa.sch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/imerida-diachysi-ekpaideytikon-kainotomion-kai-kalon-praktikon/

Νοέ 05 2018

Το Θέατρο Σκιών στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου οι Όμιλοι Φιλαναγνωσίας και Mathe Φυσική, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Ελ. Ζήκου, Χρ. Παντούλα, Μ. Παπαγεωργίου, οργάνωσαν μία δράση σχετικά με το Θέατρο Σκιών. Η παραδοσιακή αυτή τέχνη, καθώς συμπεριλαμβάνει στοιχεία Φιλαναγνωσίας (ανάλογα θεατρικά κείμενα, μαθητικούς αυτοσχεδιασμούς θεατρικής γραφής), Μαθηματικών (κατασκευή φιγούρας-σκηνικού, αναλογίες σχημάτων) και Φυσικής (φως-σκιά, ήχος, κίνηση), προσφέρεται για τη διαθεματική προσέγγιση που με επιτυχία  εφαρμόστηκε.

Οι δύο Όμιλοι ήρθαν σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη του «καραγκιοζοπαίχτη» αξιοποιώντας το ταλέντο του μαθητή μας Νικόλα Δριστιλιάρη (Α1). Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίασή του για την ιστορία και την εξέλιξη του Θεάτρου Σκιών στον χρόνο και στον χώρο, έμαθαν πώς κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά και παρακολούθησαν αυτοσχεδιασμούς, καθώς και μια μικρή «παράσταση» που είχε προετοιμάσει. Πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή μας για το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και την επαγγελματικότητά του!

 

Δείτε επίσης τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Ομίλου Φιλαναγνωσίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/to-theatro-skion-sto-scholeio-mas/

Νοέ 05 2018

1ο εθνικό βραβείο eTwinning για το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά απέσπασε το σχολείο μας για το eTwinning έργο «X ray-Blu ray» στον 13ο ετήσιο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, στην κατηγορία “Γυμνάσιο ηλικίες 13-15”. Το έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 από τους μαθητές της τάξης των γαλλικών του τμήματος Γ3 (Γ’ τάξη) με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια γαλλικών στο σχολείο μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο έργο.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 23 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning.

Μπορείτε να δείτε τους νικητές του 13ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/1o-ethniko-vraveio-etwinning-gia-to-protypo-gymnasio-zosimaias-scholis/

Νοέ 02 2018

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Eratosthenes 2017»

Το σχολείο μας βραβεύθηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning πρόγραμμα : «Eratosthenes 2017», που εκπονήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 από τους μαθητές του τμήματος Β1 στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Μαρίας Εξάρχου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Ελένη Χαρτζάβαλου και κ. Μαρία Παπαγεωργίου.

Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας eTwinning έχει ως εξής:

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Eratosthenes 2017». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eyropaiki-etiketa-poiotitas/

Νοέ 02 2018

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Eratosthenes 2017»

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Β1, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Μαρίας Εξάρχου, συμμετείχαν στο έργο eTwinning: «Eratosthenes 2017» και βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την ΕΥΥ.

Η αξιολόγηση της Εθνικής Υπηρεσίας eTwinning:

Συγχαρητήρια για την εθνική ετικέτα ποιότητας! Πολύ καλή προσπάθεια υλοποίησης ενός eTwinning έργου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα και φάνηκε ότι οι μαθητές σας συμμετείχαν ενεργά με τα παιχνίδια (που δημιουργήσατε και παίξατε) και όλες τις υπόλοιπες εργασίες. Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο!

Με εκτίμηση, η ΕΥΥ της δράσης eTwinning.

Συγχαρητήρια επίσης στις εκπαιδευτικούς Ελένη Χαρτζάβαλου και Μαρία Παπαγεωργίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ethniki-etiketa-poiotitas-etwinning-gia-to-ergo-eratosthenes-2017/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία