Νοέ 09 2018

Το Θέατρο Σκιών στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου οι Όμιλοι Φιλαναγνωσίας και Mathe Φυσική, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Ελ. Ζήκου, Χρ. Παντούλα, Μ. Παπαγεωργίου, οργάνωσαν μία δράση σχετικά με το Θέατρο Σκιών. Η παραδοσιακή αυτή τέχνη, καθώς συμπεριλαμβάνει στοιχεία Φιλαναγνωσίας (ανάλογα θεατρικά κείμενα, μαθητικούς αυτοσχεδιασμούς θεατρικής γραφής), Μαθηματικών (κατασκευή φιγούρας-σκηνικού, αναλογίες σχημάτων) και Φυσικής (φως-σκιά, ήχος, κίνηση), προσφέρεται για τη διαθεματική προσέγγιση που με επιτυχία  εφαρμόστηκε.

Οι δύο Όμιλοι ήρθαν σε επαφή με την παραδοσιακή τέχνη του «καραγκιοζοπαίχτη» αξιοποιώντας το ταλέντο του μαθητή μας Νικόλα Δριστιλιάρη (Α1). Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίασή του για την ιστορία και την εξέλιξη του Θεάτρου Σκιών στον χρόνο και στον χώρο, έμαθαν πώς κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά και παρακολούθησαν αυτοσχεδιασμούς, καθώς και μια μικρή «παράσταση» που είχε προετοιμάσει. Πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή μας για το ταλέντο, τον ενθουσιασμό και την επαγγελματικότητά του!

 

Δείτε επίσης τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο του Ομίλου Φιλαναγνωσίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/to-theatro-skion-sto-scholeio-mas/

Νοέ 07 2018

Ημερίδα «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών», 9 Νοεμβρίου 2018

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής  διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Διάχυση εκπαιδευτικών καινοτομιών και καλών πρακτικών» την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 17.00-21.00 στους χώρους του σχολείου (Δομπόλη 30, Ιωάννινα).

Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς διαφορετικών ειδικοτήτων, διδακτικές προτάσεις και πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί στη σχολική τάξη, βιωματικές δράσεις, καινοτόμα συνεργατικά προγράμματα, διεπιστημονικές διδακτικές προσεγγίσεις καθώς και σύγχρονες εφαρμογές και εργαλεία εκπαίδευσης, μάθησης και επικοινωνίας. Επίσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας και καλών πρακτικών που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό πρόθεση αποτελεί η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και η προώθηση  γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλει στη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας και συνεργασίας στον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο ενισχύοντας την επιστημονική γνώση και τη διδακτική πρακτική.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των γνωστικών αντικειμένων και ειδικοτήτων. Για καλύτερο προγραμματισμό, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα να συμπληρώσουν την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής: https://goo.gl/forms/lraMBohOl8RHFw7n1.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε/κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας από εδώ

Η Οργανωτική Επιτροπή

Κ. Βακατσάς, Ι. Ζωγάκης, Κ. Μπεκιάρη

 

Επιπλέον πληροφορίες στα τηλέφωνα 26510-43141, 26510-43274 και στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-zosim.ioa.sch.gr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/imerida-diachysi-ekpaideytikon-kainotomion-kai-kalon-praktikon/

Νοέ 05 2018

1ο εθνικό βραβείο eTwinning για το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής

Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά απέσπασε το σχολείο μας για το eTwinning έργο «X ray-Blu ray» στον 13ο ετήσιο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, στην κατηγορία “Γυμνάσιο ηλικίες 13-15”. Το έργο υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017-2018 από τους μαθητές της τάξης των γαλλικών του τμήματος Γ3 (Γ’ τάξη) με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια γαλλικών στο σχολείο μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στο έργο.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 23 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning.

Μπορείτε να δείτε τους νικητές του 13ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/1o-ethniko-vraveio-etwinning-gia-to-protypo-gymnasio-zosimaias-scholis/

Νοέ 02 2018

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Eratosthenes 2017»

Το σχολείο μας βραβεύθηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning πρόγραμμα : «Eratosthenes 2017», που εκπονήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 από τους μαθητές του τμήματος Β1 στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Μαρίας Εξάρχου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κ. Ελένη Χαρτζάβαλου και κ. Μαρία Παπαγεωργίου.

Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας eTwinning έχει ως εξής:

Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Eratosthenes 2017». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σαν αποτέλεσμα, θα λάβετε ένα πιστοποιητικό το οποίο μπορείτε να επισυνάψετε στην ιστοσελίδα σας και να το εκθέσετε σε μία περίοπτη θέση στο σχολείο σας. Επίσης, το έργο σας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Για μία ακόμη φορά, συγχαρητήρια για αυτό το μοναδικό επίτευγμα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eyropaiki-etiketa-poiotitas/

Νοέ 02 2018

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για το έργο «Eratosthenes 2017»

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του Β1, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Μαρίας Εξάρχου, συμμετείχαν στο έργο eTwinning: «Eratosthenes 2017» και βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την ΕΥΥ.

Η αξιολόγηση της Εθνικής Υπηρεσίας eTwinning:

Συγχαρητήρια για την εθνική ετικέτα ποιότητας! Πολύ καλή προσπάθεια υλοποίησης ενός eTwinning έργου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα και φάνηκε ότι οι μαθητές σας συμμετείχαν ενεργά με τα παιχνίδια (που δημιουργήσατε και παίξατε) και όλες τις υπόλοιπες εργασίες. Καλή συνέχεια στο δημιουργικό σας έργο!

Με εκτίμηση, η ΕΥΥ της δράσης eTwinning.

Συγχαρητήρια επίσης στις εκπαιδευτικούς Ελένη Χαρτζάβαλου και Μαρία Παπαγεωργίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ethniki-etiketa-poiotitas-etwinning-gia-to-ergo-eratosthenes-2017/

Οκτ 31 2018

Ολοκλήρωση της 3ης κινητικότητας του Erasmus+ στη Γερμανία

H 3η κινητικότητα του σχολείου μας στο πλαίσιο του Erasmus+ προγράμματος με τίτλο “Agenda 2030: That’s our challenge!” ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Kατά το χρονικό διάστημα 14-20 Οκτωβρίου 2018, oι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ελένη Ζήκου και Χριστίνα Παντούλα μαζί με πέντε μαθητές (Δανάη Καραμάνη, Μαρία Ντόντορου, Διώνη Παπαδοπούλου, Ραφαήλ Σκούρτη, Βιργινία Χαρίση) επισκέφθηκαν το Carlo-Schmid-Oberschule στο Βερολίνο και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος που στόχευαν στην κοινή δράση των μαθητών, εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου ως προς τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και, συγκεκριμένα, τον Στόχο 7: «Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια» και τον Στόχο 12: «Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση». Στην κινητικότητα συμμετείχαν επίσης σχολικές ομάδες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η διαδικασία ήταν πολύπτυχη, δεδομένου ότι περιλάμβανε δράσεις για τη γνωριμία με το ανθρωπογενές περιβάλλον του Βερολίνου (διαπολιτισμικά και οικολογικά σχολεία, βιώσιμες σχολικές εταιρείες), επισκέψεις σε τοπικούς φορείς (συνάντηση με τον Δήμαρχο του Spandau, επίσκεψη στο Κοινοβούλιο, ενημέρωση από την εταιρεία EPIZ για το Fair Trade, ξενάγηση στην εταιρεία Ökowerk για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας), περιηγήσεις σε τοπία φυσικού κάλλους (βόλτα με ποταμόπλοιο στον Spree) και στα πολλά αξιοθέατα της πόλης, καθώς και διαδραστική συμμετοχή σε βιωματικά εργαστήρια (οικολογικών καλλυντικών, ξύλινων κατασκευών, ECO AUDIT) και αθλητικούς αγώνες.

Σε όλα τα παραπάνω, οι μαθητές μας διακρίθηκαν για την ποιότητα των παρουσιάσεων, την επικοινωνιακή ικανότητα και την ομαδοσυνεργατική με τους υπόλοιπους μαθητές επίδοσή τους. Έτσι, η 3η κινητικότητα αποδείχθηκε μία πολύτιμη εμπειρία αλληλεπίδρασης για όλους, με κοινό στόχο έναν καλύτερο κόσμο στο παρόν και μέλλον.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/oloklirosi-tis-3is-kinitikotitas-toy-erasmus-sti-germania/

Οκτ 25 2018

Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας eTwinning στο σχολείο μας

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τα γαλλόφωνα eTwinning προγράμματα: «En avant», «Voyage culinaire européen» και «X Ray-Blu Ray», που εκπονήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2017-18 στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών.

Στα προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων των Γαλλικών της Α’ (Α1,Α2), Β’ (Β1, Β2, Β3,Β4) και Γ’ (Γ3) γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια γαλλικών.

Τα έργα μας εμφανίζονται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.etwinning.net/en/pub/highlights/schools-awarded-european-q18.htm#c246

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στα προγράμματα και οι εργασίες τους αναγνωρίστηκαν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eyropaikes-etiketes-poiotitas-etwinning-sto-scholeio-mas/

Οκτ 19 2018

Αξιολόγηση οικονομικών προσφορών για την επίσκεψη της Γ΄τάξης στη Βουλή, 2018

Η επιτροπή αξιολόγησης οικονομικών προσφορών των τουριστικών γραφείων για την εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα, σύμφωνα με την προκήρυξη Φ23/320/11-10-2018 σε συνεδρίασή της την Πέμπτη 18-10-2018 και ώρα 12.00, επέλεξε την προσφορά του τουριστικού γραφείου Armonia Travel με τιμή 82 ευρώ ανά μαθητή με πρωινό στο ξενοδοχείο Hotel Stanley.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/axiologisi-oikonomikon-prosforon-gia-tin-episkepsi-tis-g-taxis-sti-voyli-2018/

Οκτ 16 2018

Βράβευση μαθητών μας για τη διάκρισή τους στον «Ευκλείδη»

Στις 13 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα Μαθηματικά στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Παράρτημα Ιωαννίνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση μαθητών της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι διακρίθηκαν στη β΄ φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) κατά το σχολικό έτος 2017-18.

Το Παράρτημα Ν. Ιωαννίνων της Ε.Μ.Ε. απένειμε τιμητικά διπλώματα στους διακριθέντες μαθητές, μεταξύ των οποίων ήταν και οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής:

  • Τζαχρήστας Γεώργιος (πρώτο βραβείο)
  • Μπότσιου Σοφία (πρώτο βραβείο)
  • Καραμάνη Δανάη (δεύτερο βραβείο)

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας συγχαίρουν τους μαθητές για την επιτυχία τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/vraveysi-mathiton-mas-gia-ti-diakrisi-toys-ston-eykleidi/

Οκτ 12 2018

Γαλλόφωνο πρόγραμμα eTwinning 2018-2019 «De l’Epire à la Gascogne: mais quelle histoire!»

Κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 το σχολείο μας συμμετέχει ως ιδρυτής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning διάρκειας ενός έτους, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών και σε συνεργασία με το γαλλικό σχολείο Collège Notre Dame de la Salle της πόλης Marmande της Γαλλίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους γαλλόφωνους μαθητές των τμημάτων Γ2, Γ3 και Γ4, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, και έχει τίτλο «De l’Epire à la Gascogne: mais quelle histoire!». Στόχος του είναι οι μαθητές μας να ανακαλύψουν την ιστορία και τις συνήθειες της περιοχής των Γάλλων συνεργατών τους, καθώς και να γράψουν συνεργατικά με τους εταίρους συμμαθητές σύντομες ιστορίες που θα δημοσιευθούν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών και μόνο.

Δείτε περισσότερα στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:  https://twinspace.etwinning.net/68187.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/gallofono-programma-etwinning-2018-2019-de-l-epire-a-la-gascogne-mais-quelle-histoire/

Οκτ 12 2018

Πρόγραμμα eTwinning 2018-2019 στο μάθημα των Γαλλικών: «Fables/Μύθοι»

Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών, οι μαθητές της τάξης των Γαλλικών Β1 και Β2 υλοποιούν πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Fables/Μύθοι» σε συνεργασία με μαθητές από τις εξής χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ουκρανία και Τυνησία. Στο έργο οι μαθητές θα εμπνευστούν από τους μύθους του Γάλλου ποιητή Jean de La Fontaine και θα γράψουν συνεργατικά με τους εταίρους τους μύθους και ιστορίες στα γαλλικά. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Χαρτζάβαλου Ελένη. Στο τέλος της χρονιάς οι δημιουργίες των εταίρων μαθητών θα δημοσιευθούν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου: https://twinspace.etwinning.net/70565/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/programma-etwinning-2018-2019-sto-mathima-ton-galikon-fables-mythoi/

Οκτ 12 2018

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2018-2019 στα Γαλλικά «On joue, on crée et on apprend!!!»

Τη σχολική χρονιά 2018-2019 οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικών της Α’ Γυμνασίου (Α1, Α2 και Α3) συμμετέχουν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «On joue, on crée et on apprend!!!».

Στα πλαίσια του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (γαλλικά) και με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές θα επικοινωνήσουν και θα συνεργαστούν με μαθητές από τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών κ. Ελένης Χαρτζάβαλου, να επικοινωνήσουν  με τους συνομηλίκους των άλλων χωρών, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι γνώσεων σχετικά με τον πολιτισμό της Γαλλίας.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών.

Για περισσότερα δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου: https://twinspace.etwinning.net/71023/home.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eyropaiko-programma-etwinning-2018-2019-sta-gallika-on-joue-on-cree-et-ton-apprend/

Οκτ 04 2018

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων και καθηγητών 2018-19 (νέο)

Η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς, για το σχολικό έτος 2018-2019, θα γίνεται κάθε Δευτέρα και σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (κατεβάστε το από εδώ):

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/programma-synantiseon-goneon-kai-kathigiton-2018-19-neo/

Οκτ 02 2018

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

Τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής  συμμετείχαν σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες για τη φετινή 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018. Με σύνθημα «Ας κινηθούμε!» η α΄ τάξη του σχολείου έλαβε μέρος σε αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, μπάντμιντον και ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις του σχολείου υπό την επίβλεψη του γυμναστή κ. Αθανασίου Σπυρίδωνος και εκπαιδευτικών, ενώ οι μαθητές της β΄ και γ΄ τάξης πραγματοποίησαν φιλικές αθλητικές συναντήσεις στο Πανηπειρωτικό Στάδιο με την καθοδήγηση της γυμνάστριας κ. Βασιλικής Κεχαγιά και των συνοδών καθηγητών τους. Κεντρικός στόχος των δράσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, ήταν η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών με τον περιορισμό της αδράνειας και της «υποκινητικότητας», που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας των νέων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/5i-panellinia-imera-scholikoy-athlitismoy-eyropaiki-imera-scholikoy-athlitismoy-2018/

Σεπ 30 2018

Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόγραμμα πολιτιστικών θεμάτων σχετικό με το παρελθόν της Ηπείρου που υλοποιείται στο σχολείο μας, οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α3 επισκέφτηκαν, στις 28-9-2018, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων και συμμετείχαν στη δράση «Πόλεις και Κώμες της Αρχαίας Ηπείρου».

Οι μαθητές πληροφορήθηκαν από τις αρχαιολόγους κυρίες Ιουλία Κατσαδήμα και Ελένη Βασιλείου για την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά των πόλεων της Ηπείρου κατά την αρχαιότητα και, αφού εργάστηκαν ομαδικά, συμπλήρωσαν σχετικά φύλλα εργασίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι φιλόλογοι Α. Μπουκουβάλα και Β. Ραμπαούνη.

Δ/νση βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=0IqOmy0ar5U&t=41s

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/didaktiki-episkepsi-sto-archaiologiko-moyseio-ioanninon/

Σεπ 27 2018

Πρόσκληση για ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σας προσκαλούμε σε συνάντηση στον χώρο του σχολείου μας τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17.00′.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωσή σας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου όπως η φοίτηση, η αξιολόγηση και συμπεριφορά μαθητών, η εφαρμογή καινοτόμων πιλοτικών προγραμμάτων και η δημιουργία ομίλων.

Η παρουσία σας στη συνάντηση θεωρούμε ότι είναι σημαντική.

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Κρανάς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/prosklisi-gia-enimerosi-goneon-kai-kidemonon/

Σεπ 24 2018

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το γαλλόφωνο έργο eTwinning «En avant»

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών εκπονήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «En avant», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της A΄ τάξης των Γαλλικών (Α1 και Α2) του σχολείου μας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με μαθητές από 9 ευρωπαϊκές χώρες, με γλώσσα συνεργασίας και επικοινωνίας τη γαλλική. Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Χαρτζάβαλου Ελένη. Το έργο κρίθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και επιβραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (Quality Label). Σύμφωνα με την ΕΥY, το έργο αποτέλεσε παιδαγωγική καινοτομία.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που δούλεψαν με μεράκι και ενθουσιασμό και έλαβαν αυτή την τόσο σημαντική διάκριση. Μπράβο σε όλους τους eTwinners του «En avant»!

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεργασίας (twinspace): https://twinspace.etwinning.net/42522

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ethniki-etiketa-poiotitas-gia-to-gallofono-ergo-etwinning-en-avant/

Σεπ 24 2018

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το γαλλόφωνο έργο eTwinning: «Voyage culinaire européen»

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της τάξης των Γαλλικών των τμημάτων Β1, Β2, Β3 και Β4, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-18 υλοποίησαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Γαλλικών κ. Χαρτζάβαλου Ελένης, το γαλλόφωνο έργο eTwinning με τίτλο: «Voyage culinaire européen» και βραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας από την ΕΥΥ eTwinning.

Στα πλαίσια τoυ έργου οι μαθητές μας συνεργάστηκαν και επικοινώνησαν με μαθητές του γαλλικού σχολείου Notre Dame de la Salle της πόλης Marmande στη Γαλλία με τη βοήθεια σύγχρονων ηλεκτρονικών διδακτικών εργαλείων. Σύμφωνα με τους αξιολογητές, θετικά στοιχεία αποτέλεσαν η ενσωμάτωση του έργου στη διδακτέα ύλη, οι συνεργατικές δραστηριότητες των μαθητών στο πλαίσιο εθνικών και διακρατικών ομάδων, τα κοινά προϊόντα και η διάχυση του έργου.

Το Twinspace (ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεργασίας): https://twinspace.etwinning.net/44494/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ethniki-etiketa-poiotitas-gia-to-gallofono-ergo-etwinning-voyage-culinaire-europeen/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία