Μαρ 14 2019

Επίσκεψη στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής

Την Τετάρτη 13/3/2019 τα τμήματα Α2 και Α4 του σχολείου μας, καθώς και οι μαθητές του Ομίλου Πληροφορικής “Ας Προγραμματίσουμε με κώδικα και πλακίδια”, επισκέφθηκαν το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η Εξέλιξη των Υπολογιστών: Από την Τυπογραφία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα», αλλά και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Επίκουρο καθηγητή κ. Βλάχο Κωνσταντίνο σχετικά με το τμήμα, τις κατευθύνσεις και τις προοπτικές που αυτό προσφέρει. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο ερευνητικό εργαστήριο ρομποτικής, όπου και ενημερώθηκαν σχετικά με το αντικείμενο της ρομποτικής από τον ίδιο καθηγητή και τους έγινε επίδειξη των λειτουργιών των εκπαιδευτικών ρομπότ από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος. Τέλος, επισκέφτηκαν τον χώρο όπου βρίσκεται ο τρισδιάστατος εκτυπωτής και τους έγινε μια αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του. Επίσης συμμετείχαν σε μια παρουσίαση-συζήτηση με τον Αναπληρωτή καθηγητή κ. Μαμουλή Νικόλαο σχετικά με την αναγωγή ενός συνηθισμένου προβλήματος σε αλγόριθμο.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Ευτυχία Ράπτη, Μαρία Εξάρχου, Πολυξένη Παππά.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/episkepsi-sto-tmima-michanikon-i-y-amp-pliroforikis/

Μαρ 06 2019

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας που διακρίθηκαν στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Για να συγχαρεί τους μαθητές του που διακρίθηκαν στην τρίτη φάση του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας “Ο Αρχιμήδης” / 36η Μαθηματική Ολυμπιάδα, το σχολείο μας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής συγχαίρει τον μαθητή της Β΄ τάξης του σχολείου Γιώργο Τζαχρήστα για την κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης”.

Συγχαίρει επίσης τους παλιούς μαθητές του σχολείου Βασίλη Κρανιώτη, Λάμπρο Βλάχα, Ιωάννη Τζαχρήστα και Μιλτιάδη Γεώργιο Κολοβό, που επίσης βραβεύτηκαν με μετάλλια στον ίδιο διαγωνισμό.

Μάλιστα, το σχολείο μας έλαβε από το γραφείο της Υφυπουργού ΥΠΠΕΘ, κ. Μερόπης Τζούφη, το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα, μαζί με συγχαρητήρια επιστολή προς τον μαθητή:

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Μερόπη Τζούφη, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο σχολείο σας, καθώς και στον μαθητή Τζαχρήστα Γεώργιο, για τη συμμετοχή και τη διάκριση στην 36η Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης”.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/sygcharitiria-stoys-mathites-toy-scholeioy-mas-poy-diakrithikan-stin-36i-ethniki-mathimatiki-olympiada/

Μαρ 04 2019

«Παίζοντας με τα πρωτόνια», βιωματικό πρόγραμμα του CERN στο σχολείο μας

Στις 4 Μαρτίου 2019 οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σχολείο μας το βιωματικό πρόγραμμα Playing with protons / Παίζοντας με τα πρωτόνια του CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), που σκοπό έχει να γνωρίσουν οι μαθητές τα πειράματα του CERN και τη Σωματιδιακή Φυσική. Την παρουσίαση έκανε η κ.Γεωργία Πάνου, εκπαιδευτικός ΠΕ70 στο 24ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, M. Ed. και πρέσβειρα του προγράμματος Playing with protons στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, η κ. Πάνου αρχικά παρουσίασε το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, που ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και εδρεύει στη Γενεύη. Σήμερα αριθμεί 22 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος. Στη συνέχεια οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα επιστημονικά επιτεύγματα του κέντρου, μεταξύ των οποίων το www (WorldWide Web) και το μποζόνιο Χιγκς, για τα πειράματα που πραγματοποιούνται, ενώ, τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν με την τεχνική της δραματοποίησης τη θεωρία του bigbang. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί ήταν οι: Β. Κεχαγιά, Κ. Μαλάμου και Χ. Παντούλα. 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/paizontas-me-ta-protonia-viomatiko-programma-toy-cern-sto-scholeio-mas/

Φεβ 25 2019

Επιτυχόντες 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού της ΕΜΕ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής συγχαίρουν τους μαθητές του σχολείου μας για τη συμμετοχή και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στον 79ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, «Ο Θαλής», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στα Ιωάννινα, οι επιτυχόντες από την Γ΄ τάξη, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

 • Καραγιώργου Χρυσάνθη
 • Καραμάνη Δανάη
 • Κωσταδήμας Γεώργιος
 • Μαλανδρίνος Νικόλαος
 • Μπότσιου Σοφία
 • Παπαγεωργίου Δημήτριος
 • Παπαζαχαρής Ιωάννης
 • Τζιάκης Γεώργιος

Οι επιτυχόντες από τη Β΄ τάξη, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

 • Έξαρχος Απόστολος
 • Κυριαζή Δέσποινα Κλεοπάτρα
 • Κυρτζόγλου Ιόλη Αγάπη
 • Μήτταρης Αχιλλέας
 • Ντόντορος Απόστολος
 • Παπαζαχαρή Έλενα
 • Τζαχρήστας Γεώργιος

 

Ακολούθησε η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, «Ο Ευκλείδης», το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στην οποία διακρίθηκαν οι ακόλουθοι μαθητές:

Για τη Γ΄ τάξη:

 • Καραγιώργου Χρυσάνθη
 • Κωσταδήμας Γεώργιος

και για τη Β΄ τάξη:

 • Έξαρχος Απόστολος
 • Κυρτζόγλου Ιόλη Αγάπη
 • Τζαχρήστας Γεώργιος

 

Οι μαθητές που πέρασαν τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού δοκιμάστηκαν και στην τρίτη και τελική φάση, «Ο Αρχιμήδης», στην Αθήνα, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019.

Μάλιστα, ο μαθητής μας Τζαχρήστας Γεώργιος της Β’ τάξης διακρίθηκε στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» και βραβεύτηκε από την ΕΜΕ με Βραβείο Β / αργυρό μετάλλιο.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/epitychontes-79oy-panellinioy-mathimatikoy-diagonismoy-tis-eme/

Φεβ 25 2019

Erasmus+ in Schools: ενημέρωση μαθητών της γ΄ από φοιτητές μέλη του ESN

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 μέλη του Δικτύου Φοιτητών Erasmus+ (ESN) επισκέφθηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν τους στόχους του προγράμματος Erasmus+ in Schools σε μαθητές της γ΄ γυμνασίου (Γ΄3 & Γ΄4). Η παρουσίαση έγινε από τον εθνικό συντονιστή του ESN Βαγγέλη Ζήκο, φοιτητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και την τοπική συντονίστρια του ESN του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άλκηστη Αθανασοπούλου και σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Μαρία Πετρίδου και Ευτυχία Ράπτη, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας (ενότητα: Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι πολίτες) και της Πληροφορικής.

Στόχος της παρουσίασης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τις θετικές προοπτικές που προσφέρουν στους νέους άνω των 13 ετών ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Erasmus+, για σπουδές ή πρακτική σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Οι φοιτητές πληροφόρησαν τα παιδιά για τα πρακτικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος μέσα από τη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής, καθώς και για τις εξίσου σημαντικές διαπροσωπικές, συνεργατικές και επικοινωνιακές δεξιότητες που αποκτά (softskills). Τέλος, μοιράστηκαν τα προσωπικά τους βιώματα και σε ένα κλίμα φιλικού διαλόγου ενθάρρυναν τους μαθητές μας να αξιοποιήσουν τις ποικίλες δυνατότητες που τα ευρωπαϊκά προγράμματα προσφέρουν.

 

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus-in-schools-enimerosi-mathiton-tis-g-apo-foitites-meli-toy-esn/

Φεβ 11 2019

«Αρμονικές Χαράξεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη – Διδακτική επίσκεψη

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του σχολείου μας (τμήματα Γ2 και Γ3), με συνοδούς τις καθηγήτριες Βασιλική Βλάχα και Ελένη Τσιακίρη, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 τη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου φιλοξενείται η περιοδική έκθεση με τίτλο “Αρμονικές Χαράξεις. Ο αρχιτέκτων Βασίλειος Κουρεμένος στο Παρίσι”. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών, μιας και το κεντρικό θέμα της έκθεσης συνδέεται με τη χρυσή τομή, έννοια που εμπίπτει στην ύλη του μαθήματος (λόγοι και αναλογίες).

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον γλύπτη Μιχάλη Οικονομίδη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του όχι μόνο για τη ζωή και το έργο του Ηπειρώτη αρχιτέκτονα Βασίλειου Κουρεμένου, αλλά και για την αρμονία, τη χρυσή τομή και τον αριθμό φ. Η αφορμή για την ενδιαφέρουσα αυτή συζήτηση δόθηκε από τα αντίγραφα σχεδίων του Γάλλου αρχιτέκτονα Gustave Umbdenstock (1866-1940), εισηγητή των «Αρμονικών Χαράξεων», τα οποία περιέχονται στο αρχείο του Κουρεμένου και εκτίθενται στον 1ο όροφο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

bbblbbbr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/armonikes-charaxeis-sti-dimotiki-pinakothiki-didaktiki-episkepsi/

Φεβ 06 2019

Επίδοση ελέγχων Α’ τετραμήνου 2018-19 και ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και ώρα 11:00΄ θα πραγματοποιηθεί επίδοση των Ελέγχων Προόδου.

Η ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων για την πρόοδο των μαθητών θα γίνει από τους Διδάσκοντες Καθηγητές στους πιο κάτω χώρους του Σχολείου:

(Καλό είναι οι Γονείς και Κηδεμόνες και για δική τους διευκόλυνση, να έχουν μαζί τους το παρακάτω πρόγραμμα)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/epidosi-elegchon-a-tetraminoy-2018-19-kai-enimerosi-goneon-kai-kidemonon/

Φεβ 01 2019

Νέο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο σχολείο μας

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής, το σχολείο μας πλέον διαθέτει καινούριο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των μαθημάτων της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και το οποίο πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την εκτέλεση των αντίστοιχων πειραμάτων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία του εργαστηρίου!

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/neo-ergastirio-fysikon-epistimon-sto-scholeio-mas/

Ιαν 28 2019

Εκδήλωση του σχολείου για την «Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές»

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 η εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο μας, σε συνεργασία με τη Β΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (Διευθυντής: Καθηγητής Μωυσής Ελισάφ), με θέμα: «Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές». Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ / KA2 «Agenda 2030: Thats our challenge και των σχολικών προγραμμάτων με ανάλογη θεματική που υλοποιούν τα τμήματα Β2 και Β3. Ο σκοπός ήταν η διάχυση των στόχων του προγράμματος στο ευρύ κοινό και, ειδικά, του Στόχου 3: «Καλή Υγεία και Ευημερία», του Στόχου 4: «Ποιοτική Εκπαίδευση» και του Στόχου 17: «Συνεργασία για τους Στόχους».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των projects που υλοποίησαν μαθητές του σχολείου αναφορικά με την εφηβική υγεία, υπό την επίβλεψη μελών του επιστημονικού προσωπικού της Κλινικής. Συγκεκριμένα, οι μαθητές κάνοντας τις σωματομετρικές μετρήσεις και αναλύοντας στατιστικά τα δεδομένα που προέκυψαν, κατανόησαν τη σύνδεση του «σωματικού εγγραμματισμού» με την υγεία και τη διατροφή.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο ήταν αναρτημένα μαθητικά σλόγκαν σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της Agenda 2030, ενώ υλοποιήθηκαν για τους παρευρισκομένους βιωματικές δράσεις από τους ίδιους τους μαθητές, όπως μέτρηση πίεσης και υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος. Οι μαθητές μας διακρίθηκαν για το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα, τη διαδραστική συμμετοχή και την άψογη παρουσίασή τους.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ekdilosi-toy-scholeioy-gia-tin-ygeia-kai-eyexia-stoys-efivoys-mathites/

Ιαν 17 2019

«Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές», Εκδήλωση του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές»

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, σε συνεργασία με τη Β΄ Παθολογική Κλινική (Δ/ντής: Καθηγητής Μωυσής Ελισάφ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με θέμα: «Υγεία και ευεξία στους έφηβους μαθητές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00΄, στην Αίθουσα «Δημ. Χατζής» του Πολιτιστικού Πολυχώρου (Παλαιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ / KA2 «Agenda 2030: That’s our challenge!», καθώς η υγεία συνιστά έναν από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των projects που υλοποίησαν μαθητές του σχολείου αναφορικά με την εφηβική υγεία, υπό την επίβλεψη μελών του επιστημονικού προσωπικού της Κλινικής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ygeia-kai-eyexia-stoys-efivoys-mathites-ekdilosi-toy-protypoy-gymnasioy-zosimaias-scholis/

Ιαν 16 2019

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής είναι πιστοποιημένος Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών στο Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ «ΑΤΛΑΣ» (https://atlas.grnet.gr/), με νόμιμο Εκπρόσωπο τον Διευθυντή κ. Βασίλειο Κρανά και υπεύθυνη του Φορέα για το σύστημα Άτλας την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Ραμπαούνη.

Ως Φορέας Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης προσφέρει, για χρονικό διάστημα 2 μηνών, την ευκαιρία σε φοιτητές/τριες όλων των συναφών με την Εκπαίδευση Τμημάτων των Πανεπιστημίων της χώρας να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Το σχολείο μας έχει υποδεχθεί για Πρακτική Άσκηση μέχρι σήμερα προπτυχιακούς φοιτητές/τριες από το Μαθηματικό Τμήμα, τα Τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Φ.Π.Ψ, καθώς και της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι ασκούμενοι/νες συμμετείχαν ενεργά στη διδακτική-μαθησιακή διαδικασία, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς τους, στηρίζοντας τους μαθητές σε ομαδοσυνεργατικές εργασίες και συμμετέχοντας σε παράλληλες δραστηριότητες, όπως στους Ομίλους, στις διδακτικές επισκέψεις και στα βιωματικά εργαστήρια καθώς και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνεργασίας του σχολείου μας με σχολεία του εξωτερικού.

Η θετική εμπειρία των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει το σχολείο μας.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάποια θέση, θα πρέπει πρώτα να ενημερωθείτε στα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός σας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. Γραμματείας: 2651043141 Τηλ. Διεύθυνσης-FAX: 2651043274 e-mail: mail[at]gym-zosim.ioa.sch.gr Διεύθυνση: Δομπόλη 30, 45332 Ιωάννινα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/praktiki-askisi-foititon/

Ιαν 10 2019

Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τ. Καλογιάννη για αναστολή λειτουργίας σχολείων την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

 

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σε εφαρμογή του Π.Δ. 79/2017 και μετά από εισηγήσεις των κατά τόπους Δήμων, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 δεν θα λειτουργήσουν εκ νέου τα παρακάτω σχολεία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών:

Στο Δήμο Ιωαννιτών
Στο Δήμο Ζαγορίου
Στο Δήμο Μετσόβου
Στο Δήμο Δωδώνης
Στο Δήμο Πωγωνίου το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου
Στο Δήμο Ζίτσας τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Βουτσαρά, Ζίτσας, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη

Για τους Δήμους Κόνιτσας και Βορείων Τζουμέρκων οι αποφάσεις θα ληφθούν από τους Δημάρχους τους, καθώς τα μαθήματα μέχρι χθες είχαν διακοπεί μόνο για δύο συνεχόμενες ημέρες, οπότε σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 η αρμοδιότητα μέχρι και για τρίτη ημέρα διακοπής ανήκει στους ιδίους.

πηγή άρθρου: Περιφέρεια Ηπείρου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/apofasi-antiperifereiarchi-p-e-ioanninon-t-kalogianni-gia-anastoli-leitoyrgias-scholeion-tin-paraskeyi-11-ianoyarioy-2019/

Ιαν 09 2019

Κλειστά τα σχολεία και αύριο 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών και αύριο Πέμπτη 10/01/2019 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου.

«Κλειστά, για προληπτικούς λόγους λόγω των καιρικών συνθηκών, θα μείνουν και αύριο, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία στο Δήμο Ιωαννιτών, μετά από συνεννόηση με τους Φορείς της Εκπαίδευσης.»

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-kai-ayrio-10-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Ιαν 09 2019

Κλειστά τα σχολεία σήμερα 9 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, σήμερα 9 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

“Εκτιμώντας την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή μετά και τη νέα χιονόπτωση αποφασίστηκε τα σχολεία να μείνουν και σήμερα κλειστά.”

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ

 

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-simera-9-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Ιαν 07 2019

Κλειστά τα σχολεία αύριο 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Σύμφωνα με την παρακάτω απόφαση του Δήμου Ιωαννιτών, αύριο 08/01/2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

“Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και των φορέων της Εκπαίδευσης στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς κελσίου κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών λοιπόν, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει καμία σχολική μονάδα για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.”

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ

Δείτε την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εδώ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kleista-ta-scholeia-ayrio-8-ianoyarioy-anakoinosi-toy-dimoy-ioanniton/

Δεκ 22 2018

Βράβευση αριστούχων μαθητών από το Δήμο Ιωαννιτών

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως κάθε χρόνο, θα διοργανώσει την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2017-2018, καθώς και αυτών που επιλέχτηκαν στη Βουλή των Εφήβων, στις 27-1-2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/vraveysi-aristoychon-mathiton-apo-to-dimo-ioanniton/

Δεκ 18 2018

Συμμετοχή μαθητών μας στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Ομάδα εννέα μαθητών του σχολείου μας πήρε μέρος στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αθήνα στις 30/11 και 1-2/12/2018, με την εργασία τους «Ακολουθώντας τον Ήλιο», η οποία εκπονήθηκε με την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας Βασιλικής Βλάχα.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου συγχαίρουν τους συγγραφείς μαθητές, καθώς επίσης και τους μαθητές Καραγιώργου Χρυσάνθη (Γ1), Καραμάνη Δανάη (Γ1), Παπαγεωργίου Δημήτριο (Γ3) και Τζιάκη Γεώργιο (Γ3), που παρουσίασαν την εργασία στο Συνέδριο με μεγάλη επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες για την εργασία των μαθητών δείτε εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/symmetochi-mathiton-mas-sto-2o-mathitiko-synedrio-ereynas-kai-epistimis/

Δεκ 17 2018

Ιατρική ενημέρωση για την εφηβική υγεία

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση για την εφηβική υγεία, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018. Οι μαθητές των τμημάτων Β2 και Β3 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και τη συμβουλευτική προσέγγιση του κ. Βασιλείου Τσιμιχόδημου, Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας, Β’ Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι. και της κ. Ελίζας Χριστοπούλου, Ιατρού και Υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη μέτρηση του Δείκτη Μάζας Σώματος και της Αρτηριακής Πίεσης σε εφήβους. Κατά τη διαδικασία, οι μαθητές μας συμμετείχαν σε στατιστική έρευνα, σύγκριναν και αξιολόγησαν δεδομένα και συζήτησαν με τους αρμόδιους τα συμπεράσματά τους.

Δεδομένου ότι η υγεία συνιστά προτεραιότητα για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, προγραμματίζεται η συνέχιση της διαθεματικής συνεργασίας μας για τον στόχο αυτό με εργασίες και αντίστοιχες δράσεις στα ακόλουθα μαθήματα: Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Φυσική, Χημεία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/iatriki-enimerosi-gia-tin-efiviki-ygeia/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία