Δεκ 02 2019

Εκπροσώπηση στο «Φεστιβάλ καινοτομίας και δημιουργικότητας»

Το σχολείο μας συμμετείχε στην επιμορφωτική εκδήλωση «Φεστιβάλ καινοτομίας και δημιουργικότητας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019 στο Αρχοντικό Μίσιου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας. Η εκπαιδευτικός του σχολείου, κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, παρουσίασε, ως πρακτικές καινοτομίας και δημιουργικότητας, τα γαλλόφωνα έργα eTwinning που υλοποιούν οι μαθητές μας στο μάθημα των γαλλικών.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την όμορφη εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ekprosopisi-sto-festival-kainotomias-kai-dimioyrgikotitas/

Δεκ 02 2019

Νέο πρόγραμμα συναντήσεων γονέων και καθηγητών 2019-20

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων από τους εκπαιδευτικούς, για το σχολικό έτος 2019-2020, θα γίνεται κάθε Δευτέρα και σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (κατεβάστε το από εδώ):

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/neo-programma-synantiseon-goneon-kai-kathigiton-2019-20/

Νοέ 24 2019

Ενημέρωση μαθητών για την κωπηλασία από εκπροσώπους του Ν.Ο.Ι.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής, την Παρασκευή 22.11.2019, υποδέχτηκαν στο σχολείο τον ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη, ο οποίος είναι ενεργός αθλητής και προπονητής σε τμήματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ίδιο και από τον κ. Βασίλη Ευθυμίου, επίσης προπονητή του Ν.Ο.Ι., για το άθλημα της κωπηλασίας, για την προπόνηση που γίνεται στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, καθώς και για τις διακρίσεις των αθλητών του συλλόγου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/enimerosi-mathiton-gia-tin-kopilasia-apo-ekprosopoys-toy-n-o-i/

Νοέ 15 2019

“Φον Δημητράκης”, το βίντεο της παράστασης του Ομίλου Θεάτρου

Ο Όμιλος Θεάτρου του σχολείου μας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, παρουσίασε το έργο του Δημἠτρη Ψαθά “Φον Δημητράκης”, κατά τη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της γ΄ τάξης. Η παράσταση έγινε στο θέατρο “Καμπέρειο”, που μας παραχωρήθηκε ευγενικά από το ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι., στο πλαίσιο της ΙΘ΄ Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων Ηπείρου. Οι μαθητές συμμετείχαν με ζήλο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της παράστασης και έδωσαν μία αξιόλογη ερμηνεία. Το σχολείο μας τους συγχαίρει για την επιτυχημένη τους εμφάνιση και τους εύχεται να εξακολουθήσουν να είναι ενθουσιώδεις και δημιουργικοί!

Η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε από τον μαθητή της περσινής γ΄ γυμνασίου, Νίκο Γράψα:

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/quot-fon-dimitrakis-quot-to-vinteo-tis-parastasis-toy-omiloy-theatroy/

Νοέ 08 2019

Ενδοσχολικό πρωτάθλημα ανωμάλου 2019-20

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το ενδοσχολικό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής για το σχολικό έτος 2019-2020 με τη διεξαγωγή των τελικών.

Τελική Κατάταξη

 

Κορίτσια

Αγόρια

1.

Ελεονώρα Παπαδοπούλου Α4

1.

Παντελής Κωστής Γ2

2.

Σάρρα Κοέν Β1

2.

Θάνος Βάντζιος Γ1

3.

Μικαέλα Νίκου Γ2

3.

Φίλιππος Παπαβασιλείου Γ3

4.

Άννα Μπότσιου Β2

4.

Βασίλης Τζίμας Γ4

5.

Έλενα Κουτσάφτη Α3

5.

Γιώργος Σαούγκος Γ3

6.

Αμαλία Ντούρου Β2

   

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/endoscholiko-protathlima-anomaloy-2019-20/

Νοέ 06 2019

eTwinning πρόγραμμα 2019-20 στα Γαλλικά: «360 Big European Solar Tour»

Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20, στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου (Γ2) του σχολείου μας συμμετέχουν σε ετήσιο eTwinning πρόγραμμα, με τίτλο «360 Big European Solar Tour». Οι γλώσσες του έργου είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά. Οι μαθητές μας συνεργάζονται και επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα με συνομηλίκους τους από 86 σχολεία της Ευρώπης.

Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια των γλωσσικών, επικοινωνιακών και συνεργατικών δεξιοτήτων των μαθητών. Στα πλαίσιά του οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ψηφιακό ταξίδι στην Ευρώπη με 360 φωτογραφίες.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας των γαλλικών κ. Ελένης Χαρτζάβαλου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/91431/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/etwinning-programma-2019-20-sta-gallika-360-big-european-solar-tour/

Νοέ 06 2019

«Allô? Ici la Terre à toutes les classes»: γαλλόφωνο πρόγραμμα eTwinning 2019-20

Το ετήσιο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης eTwinning με τίτλο «Allô? Ici la Terre à toutes les classes» υλοποιείται από το τμήμα Γαλλικών της Γ΄ τάξης του σχολείου μας (Γ1), σε συνεργασία με γαλλόφωνους μαθητές σχολείων από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και ειδικότερα στην προστασία του πλανήτη μας.

Η ηλεκτρονική συνεργατική πλατφόρμα (twinspace) του έργου είναι:

https://twinspace.etwinning.net/95607/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/allo-ici-la-terre-a-toutes-les-classes-gallofono-programma-etwinning-2019-20/

Νοέ 06 2019

Πρόγραμμα eTwinning 2019-20 στο μάθημα των Γαλλικών «La morale de l’histoire»

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, οι μαθητές της τάξης Β3 των Γαλλικών υλοποιούν πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «La morale de lhistoire», σε συνεργασία με μαθητές από τις εξής χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ουκρανία και Τυνησία. Στο έργο οι μαθητές θα γράψουν, συνεργατικά με τους εταίρους τους, μύθους και ιστορίες στα γαλλικά. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Ελένη Χαρτζάβαλου.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών. Στο τέλος της χρονιάς οι δημιουργίες των εταίρων μαθητών θα δημοσιευθούν σε ένα κοινό ηλεκτρονικό βιβλίο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/91629/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/programma-etwinning-2019-20-sto-mathima-ton-gallikon-la-morale-de-l-histoire/

Νοέ 06 2019

«Le français … un pont qui nous unit sur l’océan». Γαλλόφωνο έργο eTwinning 2019-20

Τη σχολική χρονιά 2019-20, οι μαθητές των τμημάτων Γαλλικών της Β’ Γυμνασίου (Β1 και Β2) συμμετέχουν σε ένα έργο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning με τίτλο «Le français un pont qui nous unit sur locéan».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά) με την καθοδήγηση της κ. Ελένης Χαρτζάβαλου. Με στόχο τη βιωματική μάθηση, οι μαθητές θα επικοινωνήσουν και θα συνεργαστούν με μαθητές σχολείων από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία χρησιμοποιώντας τη γαλλική γλώσσα. Μέσα από τις δραστηριότητες του έργου οι μαθητές θα κάνουν ένα εικονικό ταξίδι στη χώρα των συνεργατών τους!

Για περισσότερα δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/91028/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/le-francais-un-pont-qui-nous-unit-sur-l-ocean-gallofono-ergo-etwinning-2019-20/

Νοέ 06 2019

2019-2020: Πρόγραμμα eTwinning στα Γαλλικά «Les voyageurs»

Τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 υλοποιείται από τους μαθητές της τάξης των Γαλλικών της Α΄ τάξης (Α2) έργο eTwinning με τίτλο: «Les voyageurs».

Το έργο έχει ως στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής επικοινωνίας των μαθητών μας με ευρωπαίους συνομηλίκους τους από σχολεία της Ισπανίας, Ρουμανίας, Πολωνίας και Αγγλίας, για τη δημιουργία ενός συνεργατικού online περιοδικού με θέματα ποικίλης ύλης που αγγίζουν τα ενδιαφέροντά τους.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια γαλλικών, κ. Χαρτζάβαλου Ελένη. Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/94862/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/2019-2020-programma-etwinning-sta-gallika-les-voyageurs/

Νοέ 06 2019

«En route»: Γαλλόφωνο πρόγραμμα eTwinning

Στο μάθημα των γαλλικών τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 οι μαθητές της Α΄ τάξης (Α1 και Α3) συμμετέχουν σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: En route.

Το έργο έχει ως στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής επικοινωνίας των μαθητών μας με άλλους μαθητές από διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης (Βέλγιο, Ιταλία και Αγγλία), για την παραγωγή ενός συνεργατικού online περιοδικού με θέματα ποικίλης ύλης που αγγίζουν τα ενδιαφέροντά τους.

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Γαλλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών του σχολείου, κ. Ελένης Χαρτζάβαλου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη συνεργατική πλατφόρμα του έργου:

https://twinspace.etwinning.net/90027/home

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/en-route-gallofono-programma-etwinning/

Νοέ 04 2019

Συμμετοχή σε προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Μία διπλή δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, κατά τη διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α3 και Γ3 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Πρώτης τάξης συμμετείχαν στο βιωματικό πρόγραμμα «Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού», αφού επισκέφθηκαν την ανάλογη έκθεση εντός του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Στόχος ήταν, με τη χρήση τάμπλετ και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, να αναζητήσουν τον θησαυρό επιλύοντας γρίφους με τη βοήθεια κειμένων ή των αντικειμένων της έκθεσης, διαδικασία διδακτική και ευχάριστη για εκείνους.
Παράλληλα, οι μαθητές της Τρίτης τάξης «ξεναγήθηκαν» εικονικά στα «Γιάννενα του χθες: ανιχνεύοντας το σήμερα», λαμβάνοντας μέρος στο ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Έτσι, άντλησαν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες πληροφορίες για την τοπική ιστορία και την πολιτιστική διαδρομή της πόλης μας στον χρόνο, τις οποίες ανέδειξαν με τη διαδραστική συμμετοχή τους και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε.
 
Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Παναγιώτα Βρίγκα, Μαρία Έξάρχου, Έλένη Ζήκου, Βασιλική Καλαντζή.
bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/symmetochi-se-programmata-toy-politistikoy-idrymatos-omiloy-peiraios/

Οκτ 31 2019

Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας eTwinning στα Γαλλικά

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 ανακοινώθηκε η βράβευσή μας με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από την Κεντρική Υπηρεσία του eTwinning στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τα γαλλόφωνα eTwinning προγράμματα: «On joue, on crée et on apprend!!!», «Fables» και «De l’Epire à la Gascogne: mais quelle histoire!», που εκπονήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2018-19 στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών. Στα προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων των Γαλλικών της Α΄ (Α1, Α2, Α3),  Β΄ (Β1, Β2) και Γ΄ (Γ2, Γ3) γυμνασίου αντίστοιχα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, καθηγήτρια γαλλικών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στα προγράμματα και οι εργασίες τους αναγνωρίστηκαν στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eyropaikes-etiketes-poiotitas-etwinning-sta-gallika/

Οκτ 31 2019

Συμμετοχή στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning (Κάννες 2019)

Μετά τη βράβευση του σχολείου μας με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων (ηλικιακή ομάδα 12-15), για το έργο «Xray-Bluray: from Marie Curie to Mariah Carey», η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Ελένη Χαρτζάβαλου, ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή της σε αυτό, προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning.

Το συνέδριο, με θέμα τη «Δημοκρατική Συμμετοχή στην Εκπαίδευση»/ «Democratic Participation in Education», πραγματοποιήθηκε στις Κάννες της Γαλλίας στις 24-26 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή 600 περίπου εκπαιδευτικών από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Επί ένα τριήμερο οι σύνεδροι παρακολούθησαν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες και εργαστήρια για την προαγωγή της δημοκρατίας και της συμμετοχής μαθητών και εκπαιδευτικών στη λήψη των αποφάσεων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχτηκε η συμβολή του eTwinning στην προώθηση της δημοκρατικής συμμετοχής στα σχολεία, στην ανάπτυξη αξιών, στάσεων ζωής, γνώσεων και κριτικής κατανόησης που θα επιτρέψει στους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στη δημοκρατική ζωή. Επίσης, τονίστηκε η βοήθεια και η υποστήριξη που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς στην προσπάθειά τους να εκπαιδεύσουν τους νέους, ώστε να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/symmetochi-sto-etisio-paneyropaiko-synedrio-etwinning-kannes-2019/

Οκτ 18 2019

Αξιολόγηση οικονομικών προσφορών για την επίσκεψη της Γ΄ τάξης στη Βουλή, 2019

Η επιτροπή αξιολόγησης οικονομικών προσφορών των τουριστικών γραφείων για την εκδρομή του σχολείου στην Αθήνα, σύμφωνα με την προκήρυξη 314/10-10-2019, σε συνεδρίασή της την Παρασκευή 18-10-2019 επέλεξε την προσφορά του τουριστικού γραφείου Armonia Travel, με τιμή 84 ευρώ ανά μαθητή με πρωινό σε 4* ξενοδοχείο, President Athens Hotel.

Όλες οι προσφορές έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/axiologisi-oikonomikon-prosforon-gia-tin-episkepsi-tis-g-taxis-sti-voyli-2019/

Οκτ 15 2019

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Ομίλων, 2019-20

Οι Εκπαιδευτικοί Όμιλοι στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής κατά το σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΟΜΙΛΟΣΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣΗΜΕΡΑΩΡΑ
Ας προγραμματίσουμε με κώδικα και πλακίδιαΜ. ΕξάρχουΤετάρτη13.20-14.50
Κινηματογραφική λέσχηΒ. Κολιός - Ά. ΜπουκουβάλαΤετάρτη13.20-16.00
Μουσική έκφραση & δημιουργίαΚ. ΜπεκιάρηΤετάρτη13.20-14.50
Όμιλος θεάτρουΚ. ΣταύρουΤετάρτη13.20-16.00
ΦιλαναγνωσίαΕ. Ζήκου - Μ. ΠετρίδουΠαρασκευή13.20-14.50
Math-e ΦυσικήΧ. Παντούλα - Μ. ΠαπαγεωργίουΠαρασκευή13.20-14.50

Δείτε περισσότερα για τους Ομίλους του σχολικού έτους 2019-20 εδώ

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/programma-ekpaideytikon-omilon-2019-20/

Οκτ 13 2019

Διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου οι μαθητές των τμημάτων Β1 και Α4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο της Ηγουμενίτσας. Στο φουαγιέ του μουσείου περιηγήθηκαν στην έκθεση PORTaRT 2019, όπου εκτίθενται εικαστικά έργα Ηπειρωτών δημιουργών και στη συνέχεια παρακολούθησαν θεματική ξενάγηση από την αρχαιολόγο κ. Β. Λάμπρου. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας με θέμα την αγγειοπλαστική τέχνη που αναπτύχθηκε στους οικισμούς των ιστορικών χρόνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας. Τέλος μετέβησαν στα Γίτανα, όπου γνώρισαν τη  δεύτερη -κατά χρονολογική σειρά- πρωτεύουσα της αρχαίας Θεσπρωτίας και έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών. Με την εξαιρετική ξενάγηση της κ. Λάμπρου, οι μαθητές έλυσαν τις απορίες τους για τον τρόπο ζωής και οργάνωσης των κατοίκων της σημαντικότατης αυτής πόλης και προσέγγισαν ένα μέρος του παρελθόντος της Ηπείρου με βιωματικό τρόπο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Β. Κολιός, Α. Μπουκουβάλα, Β. Ραμπαούνη.

 
 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/didaktiki-episkepsi-sto-archaiologiko-moyseio-igoymenitsas-kai-ston-archaiologiko-choro-ton-gitanon/

Οκτ 10 2019

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το γαλλόφωνο έργο eTwinning «Je joue, je crée et j’apprends!»

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών εκπονήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Je joue, je crée et japprends, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές της A΄ τάξης των Γαλλικών (Α1, Α2 και Α3) του σχολείου μας, οι οποίοι συνεργάστηκαν με μαθητές από σχολεία της Γαλλίας και της Ελλάδας με γλώσσα επικοινωνίας και συνεργασίας τη γαλλική. Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Ελένη Χαρτζάβαλου. Το έργο αξιολογήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και επιβραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας (Quality Label). Σύμφωνα με την ΕΥY, επιτεύχθηκε η ενεργή συμμετοχή, η σύμπραξη και αλληλεπίδραση μεταξύ των σχολείων και των μαθητών από τις δύο χώρες, υπήρξε πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, έγινε δημιουργική χρήση εργαλείων ΤΠΕ, άριστη οργάνωση του Τwinspace (ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνεργασίας).

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που δούλεψαν με μεράκι και ενθουσιασμό και έφεραν ένα τόσο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα!

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα συνεργασίας (twinspace): https://twinspace.etwinning.net/71023/home

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ethniki-etiketa-poiotitas-gia-to-gallofono-ergo-etwinning-je-joue-je-cree-et-j-apprends/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία