Μάι 26 2015

8o τεύχος της σχολικής εφημερίδας «Ζωσιμάδων Τύπος» (Μάιος 2015)

Ο «Ζωσιμάδων Τύπος» κυκλοφορεί το 8ο φύλλο του αφιερωμένο στη διαφορετικότητα και σας εύχεται καλό καλοκαίρι!

 

Περισσότερα από τον «Ζωσιμάδων Τύπο» στο ιστολόγιο της εφημερίδας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/8o-tefchos-tis-scholikis-efimeridas-zosimadon-tipos-maios-2015/

Μάι 21 2015

Δελτίο τύπου – Εισαγωγή μαθητών 2015-16

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.ΕΠ.Π.Σ.), η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων θα γίνει με γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Γυμνάσια στις 22 Ιουνίου 2015. Ο μαθητές/τριες αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή σε Πρότυπο Γυμνάσιο, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ (https://www.iep.edu.gr/pps) από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2015.

Ο αριθμός εισακτέων μαθητών/τριών στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για το Σχολικό Έτος 2015-16, σύμφωνα με απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ, ορίζεται στους ογδόντα οκτώ (88).Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής των μαθητών στην ανωτέρω διαδικασία μπορείτε να εισέρχεσθε και στην ιστοσελίδα (https://www.iep.edu.gr/pps).

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/deltio-tipou-isagogi-mathiton-2015-16/

Μάι 20 2015

Αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Πληροφορίες σχετικά  με την διαδικασία επιλογής μαθητών στα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία, τις αιτήσεις και άλλες οδηγίες για το σχολικό έτος 2015-16, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα εδώ (https://www.iep.edu.gr/pps/)

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/etisis-gia-protipa-ke-piramatika-scholia/

Μάι 18 2015

Παραλαβή ευρωπαϊκού βραβείου eTwinning

Στις 7 Μαΐου 2015 έγινε η τελετή βράβευσης των εκπαιδευτικών έργων του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, η οποία έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες.

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο eTwinning στην κατηγορία Γαλλικής Γλώσσας για το έργο: «Ulysse 2014: l’Odyssée du twinspace», το οποίο υλοποιήθηκε με συνεργασία του Γυμνασίου μας και του Γυμνασίου Antonin Perbosc της πόλης Lafrançaise της Γαλλίας.

Το βραβείο απένειμε η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Γαλλικής Γλώσσας, κα. Janina Zielinska, στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό του προγράμματος, κα. Ελένη Χαρτζάβαλου.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 διαφορετικές χώρες, επίσημοι προσκεκλημένοι ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης και χιλιάδες θεατές από όλη την Ευρώπη μέσω διαδικτύου.

REMISE_1

REMISE_2

REMISE_3

REMISE_4

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/paralavi-evropaikou-vraviou-etwinning/

Μάι 15 2015

Πίνακας θέσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία 2015-2016

Δείτε τον πίνακα των θέσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016 εδώ.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/pinakas-theseon-gia-protipa-ke-piramatika-scholia-2015-2016/

Μάι 15 2015

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2015 – 2016

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Εισαγωγή μαθητών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2015−2016.

 

Κάθε ενδιαφερόμενος για εισαγωγή δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο σχολικής μονάδας, είτε μίας Πρότυπης, είτε μίας Πειραματικής.

Η εισαγωγή όλων των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων θα γίνει με γραπτή δοκιμασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Γυμνάσια στις 22 Ιουνίου 2015.

Με την ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στο Δημοτικό Σχολείο, σχετικές με τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά. Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω πεδία, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δίωρης δοκιμασίας. Ειδικότερα:

  • Στη Νεοελληνική Γλώσσα ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην ανάγνωση, στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κ.λπ.) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.
  • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι ικανότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων που αντιστοιχούν στο γνωστικό τους επίπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτείται η διατύπωση αιτιολόγησης και μαθηματικού συλλογισμού.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή σε Πρότυπο Γυμνάσιο, οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ από 22 Μαΐου έως και 9 Ιουνίου 2015. Συγκεκριμένα, εισέρχονται στο σύστημα της πλατφόρμας και συμπληρώνουν την αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες. Επιπλέον, τυπώνουν το δελτίο εξεταζομένου από το σύστημα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στις εξετάσεις με το δελτίο εξεταζόμενου που έχουν εκτυπώσει από το σύστημα και ένα πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (εκδίδεται από τα ΚΕΠ, τον Δήμο ή την Αστυνομία), ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου με τη λήξη των αιτήσεων. Το αμέσως επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 12 Ιουνίου, οι γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να ελέγξουν με προσοχή τα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά αναρτήθηκαν στις καταστάσεις και στην περίπτωση κάποιου λάθους να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωσή του.

Οι Φυσικώς Αδύνατοι (Φ.Α.) μαθητές/τριες εξετάζονται, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία από επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των εν λόγω μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο της επιλογής τους, κατά το διάστημα από 10 έως 12 Ιουνίου 2015.

Η επιλογή των θεμάτων που θα εξεταστούν οι μαθητές/τριες θα γίνει με ευθύνη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. από επιστημονική επιτροπή που θα συσταθεί για αυτό τον σκοπό. Τα θέματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στα πρότυπα Γυμνάσια από την εν λόγω επιτροπή στις 22 Ιουνίου 2015 το πρωί, πριν από την εξέταση και θα αναπαραχθούν, ώστε να μοιρασθούν στους υποψήφιους με ευθύνη των ΕΠ.Ε.Σ. Οι προδιαγραφές των θεμάτων, καθώς και παραδείγματα σχετικά με τη συνολική εξέταση σε κάθε αντικείμενο θα αναρτηθούν το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015 στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ. Η προετοιμασία, η οργάνωση, η διεξαγωγή της δοκιμασίας (τεστ) και η αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από επιτροπές που θα συσταθούν με ευθύνη των ΕΠ.Ε.Σ. των Προτύπων Γυμνασίων. Η ανακοίνωση των εισακτέων και των επιλαχόντων/ουσών μαθητών/τριών θα γίνει ανά σχολείο με ευθύνη του οικείου ΕΠ.Ε.Σ. Οι ανακοινώσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Ειδικότερα σχετικά με τη διεξαγωγή της δοκιμασίας:

Το ονοματεπώνυμο και τα λοιπά στοιχεία των μαθητών/τριών στα φύλλα εξετάσεων θα καλύπτονται με την επίδοση των θεμάτων και με ευθύνη των επιτηρητών της αίθουσας. Τα γραπτά δοκίμια βαθμολογούνται από 0 έως 120 μόρια (60 μόρια ανά γνωστικό πεδίο) με άριστα τα 120 μόρια. Η βαθμολόγηση τους θα γίνει από δύο βαθμολογητές για κάθε γνωστικό πεδίο. Εάν η διαφορά του βαθμού μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή είναι μικρότερη ή ίση με 9 μόρια, τότε ως τελικός βαθμός του γνωστικού πεδίου ορίζεται ο μέσος όρος του βαθμού των δύο βαθμολογητών. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο βαθμολογητών είναι μεγαλύτερη από 9 μόρια, τότε το γραπτό οδηγείται σε αναβαθμολόγηση. Στην περίπτωση αναβαθμολόγησης καλύπτονται οι βαθμοί των δύο πρώτων βαθμολογητών και προωθείται το γραπτό σε τρίτο βαθμολογητή. Ο τελικός βαθμός του γραπτού προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών του τρίτου βαθμολογητή και του βαθμού του ενός εκ των δύο πρώτων βαθμολογητών που είναι πλησιέστερος προς αυτόν του τρίτου. Αν ο βαθμός του τρίτου βαθμολογητή είναι στο μέσο όρο των βαθμών των δύο πρώτων βαθμολογητών, ανεξάρτητα από τη διαφορά, τότε ο βαθμός του γραπτού είναι ο βαθμός του 3ου βαθμολογητή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση των επιτυχόντων, γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμούντων ενώπιον του ΕΠ.Ε.Σ. και των ενδιαφερομένων γονέων και κηδεμόνων.

Όλοι οι μη εισακτέοι μαθητές/τριες θεωρούνται επιλαχόντες/ επιλαχούσες με σειρά κατάταξης που ορίζεται από τη βαθμολογική τους επίδοση.

Η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2015-16 θα γίνει με εξετάσεις, με την ευθύνη των οργάνων διοίκησης του σχολείου και ύστερα από σχετική προκήρυξη που αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων και την ιστοσελίδα του σχολείου.

ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β.ΤΣΕΛΦΕΣ

δείτε το συνημμένο αρχείο

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/isagogi-mathiton-sta-protipa-gimnasia-gia-to-scholiko-etos-2015-2016/

Μάι 13 2015

Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2015

Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων θα αρχίσουν την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 και θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 15  Ιουνίου 2015.

Ώρα έναρξης εξετάσεων: 8.30πμ

δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων εδώ

πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου Ιουνίου 2015

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/program-exetaseon-2015/

Μάι 11 2015

Συμμετοχή στο «Συμπόσιο Χαρακτικής – Μνήμη Β. Καζάκου»

Το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής συμμετέχει στο «Συμπόσιο Χαρακτικής – Μνήμη Β. Καζάκου», στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ηπείρου, με έκθεση μαθητικών έργων χαρακτικής που δημιουργήθηκαν στο μάθημα των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Γ. Ζωγάκη. Θα παρουσιαστούν περίπου 60 μαθητικά έργα χαρακτικής και άλλα τόσα θα προβληθούν σε διαφάνειες.
Επιπλέον, τη Δευτέρα 11/5/2015 μαθητές μας θα συμμετάσχουν στα βιωματικά εργαστήρια χαρακτικής που θα γίνουν στο χώρο των ΓΑΚ – Ιστορικό αρχείο Ηπείρου υπό την καθοδήγηση του κ. Ζωγάκη και τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Κ. Μπεκιάρη, Β. Ραμπαούνη, Κ. Σταύρου, του σχολείου μας.
Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιαννιώτη ζωγράφου – χαράκτη, καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, Βασίλη Καζάκου, για τα 70 χρόνια από τη γέννηση του και το διοργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπαίδευσης Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και άλλους φορείς στα ΓΑΚ – Ιστορικό αρχείο Ηπείρου στα Ιωάννινα από 11/5/2015 έως 13/5/2015.

πρόσκληση, πρόγραμμα συμποσίου στην ιστοσελίδα της ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου εδώ

bbbl bbbr

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simposio-xaraktikis-mnimi-kazakou/

Μάι 06 2015

1ο βραβείο εργασίας Ecomobility 2015 στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο

Στην ομάδα Ecomobility του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων απονεμήθηκε το 1ο βραβείο εργασίας 2015 σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς στο Μαρούσι.

Βραβεύτηκαν οι μαθητές:

Αλεξίου Νάντια, Ασπιώτη Ισμήνη, Βακαλόπουλος Δημήτριος, Γεωργιάδη Μαργαρίτα, Γεωργοπούλου Άρτεμις, Κόλια Μυρτώ, Κυριαζή Καλλιρρόη, Νούσια Φωφώ.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παντούλα Χριστίνα, Τσοκάνης Κωνσταντίνος

Η ομάδα δούλεψε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μεθοδικά πάνω στους άξονες του προγράμματος:

Ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τα προβλήματα της πόλης.

Εντόπισε/διερεύνησε προβλήματα μετακίνησης στην πόλη και πρότεινε λύσεις.

Ενημέρωσε/ευαισθητοποίησε συμμαθητές, παιδιά μικρότερης ηλικίας αλλά και ενήλικες.

Εμπνεύστηκε/δημιούργησε μέσα από την όλη διαδικασία: αφίσες, μακέτα, τραγούδι.

Ecomobility vraveio 1Ecomobility vraveio 2

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/1o-vravio-ergasias-ecomobility-2015-sto-protipo-piramatiko-gimnasio/

Μάι 03 2015

Επισκέψεις Ομίλου «Πληροφορική – Μαθαίνω να προγραμματίζω»

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες πληροφορικής του ομίλου αριστείας και δημιουργικότητας «Πληροφορική – Μαθαίνω να προγραμματίζω», κ. Ευτυχία Ράπτη και κ. Μαρία Εξάρχου, μαζί με τους μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στον όμιλο επισκέφθηκαν το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 6/3/15. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα προπτυχιακά και ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος, καθώς και να δουν από κοντά ρομποτικές πλατφόρμες και εκπαιδευτικά ρομπότ με ειδικό λογισμικό προσομοίωσης που υπάρχουν στο χώρο του Τμήματος.

Την Τετάρτη 29/4/2015 βρέθηκαν στο χώρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου και συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδήλωση, στο πλαίσιο του έργου «Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)». Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Ιωαννίνων έχει ως στόχο να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ, καθώς και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ.

Omilos Plhroforikhs 2015 1 Omilos Plhroforikhs 2015 2 Omilos Plhroforikhs 2015 3 Omilos Plhroforikhs 2015 4

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/episkepsis-omilou-pliroforiki-matheno-na-programmatizo/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία