Απρ 17 2015

Ανακοίνωση για τη διαδικασία επιλογής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-2016

(μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΠΠΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), που ορίσθηκε με βάση το υπ’ αριθμό 176/27-­3-­2015 ΦΕΚ, συνεδρίασε σε ολομέλεια την 1η Απριλίου 2015.

Ενημερώνουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, καθώς και τους γονείς που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τη σχετική αίτηση ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα των διαδικασιών επιλογής των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά σε κάποια από τις μονάδες των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Καθώς αναμένεται η τροπολογία του Νόμου 3966/2011, η οποία θα διαχωρίσει τα Πειραματικά από τα Πρότυπα σχολεία, να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός του Απριλίου 2015, η ΔΕΠΠΣ σχεδίασε χρονικά τις διαδικασίες επιλογής μαθητών και μαθητριών και θα είναι έτοιμη να τις ενεργοποιήσει αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, οι διαδικασίες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:

Α) Ανακοίνωση του αριθμού των θέσεων ανά σχολείο και υποβολή των αιτήσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου ή στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2015.

Β) Κληρώσεις ή δοκιμασία εισαγωγής (με βάση την τροποποίηση του Νόμου 3966/2011) στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2015. Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι εξετάσεις, η ΔΕΠΠΣ θα μελετήσει τις εισηγήσεις των ΕΠΕΣ και των Συλλόγων Διδασκόντων για το θέμα και θα προβεί σε ανακοίνωση, όταν καταλήξει στη διαδικασία.

Εκ μέρους της ΔΕΠΠΣ,
Βασίλης Τσελφές
Πρόεδρος

ανακοίνωση ΔΕΠΠΣ προς γονείς

δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ)

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/anakinosi-gia-ti-diadikasia-epilogis-mathiton-ke-mathitrion-sta-protipa-ke-piramatika-scholia-gia-to-scholiko-etos-2015-2016/

Απρ 02 2015

Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Γερμανία στο πλαίσιο αδελφοποίησης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ελλάδα τότε και τώρα»
Αδελφοποίηση με το γυμνάσιο St. Stephan, 2014-15.
Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος αδελφοποίησης και ανταλλαγής μαθητών του σχολείου μας με το Γυμνάσιο St. Stephan του Augsburg της Βαυαρίας στη Νότια Γερμανία φιλοξενούνται από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2015 οι Γερμανοί καθηγητές κλασικής Ελληνικής Φιλολογίας Anja Reichelt και Markus Müller καθώς και 10 μαθητές του Γυμνασίου St. Stephan, από οικογένειες μαθητών μας.
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας παρακολουθούν μαθήματα καθώς και άλλες δράσεις, όπως χορό, τραγούδι, καλλιτεχνικά και γλώσσα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις και ξεναγήσεις στην περιοχή μας. Μετά από αίτημα τους θα επισκεφθούμε το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων του Ναζισμού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Γερμανικών
Παπατόλη Πανάγιω
Γκαδρή Ελένη

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/filoxenia-mathiton-ke-ekpedeftikon-apo-ti-germania-sta-plesia-adelfopiisis/

Μαρ 27 2015

Πρόκριση μαθήτριας σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Β΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και μέλους του Ομίλου «Εκφραστική ανάγνωση και δημιουργική γραφή εστιασμένη στο θεατρικό λόγο και τη θεατρική πράξη» , Ελπίδα Κάλλου, η οποία συμμετείχε στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποιήματος και Διηγήματος με θέμα: «Ο ξένος – ο άλλος – ο διαφορετικός», διότι το διήγημά της «Οδός Μπούκγουορμ» προκρίθηκε στον κατάλογο των 10 καλύτερων έργων που πέρασαν στην φάση της τελικής κρίσης.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο των έργων που προκρίθηκαν στον ιστότοπο του Π.Π.Σ.Πανεπιστημίου Πατρών, που συνδιοργάνωσε το διαγωνισμό με το Π.Π.Σ. Ευαγγελικής Σχολής Ν. Σμύρνης και τα τελικά αποτελέσματα στον ιστότοπο της Δ.Ε.Π.Π.Σ..

Η υπεύθυνη καθηγήτρια του Ομίλου: Άννα Μπουκουβάλα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/prokrisi-mathitrias-se-panellinio-logotechniko-diagonismo-piimatos-ke-diigimatos/

Μαρ 27 2015

Προβολή της ταινίας «Το χρώμα του Παραδείσου» με αφορμή το Διεθνές Έτος Φωτός

Το χρώμα του ΠαραδείσουΜε αφορμή το Διεθνές Έτος Φωτός 2015 υλοποιούνται στο σχολείο μας διαθεματικές διδασκαλίες και παρεμβάσεις σε ποικίλα διδακτικά αντικείμενα, καθώς και εργαστήρια και καλλιτεχνικά project με κοινό θεματικό άξονα το φως.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προβολή και διδακτική αξιοποίηση της κινηματογραφικής ταινίας «Το χρώμα του Παραδείσου» του Ιρανού σκηνοθέτη Μ. Ματζιντί για τους μαθητές του σχολείου, η οποία σχεδιάστηκε από την οργανωτική επιτροπή της Διημερίδας «Φως… περισσότερο φως!» και υλοποιήθηκε κατά το 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η ταινία, χρησιμοποιώντας λιτά εκφραστικά μέσα (κυριαρχία εικόνας / χρωμάτων, αντίθεση φωτός και σκοταδιού, συμβολισμός) ζωντανεύει με τρόπο απλό και αυθεντικό την καθημερινότητα των ανθρώπων που δε βλέπουν με τα μάτια αλλά με την ψυχή. Η αμεσότητα με την οποία προβάλλεται η αλήθεια του «άλλου» προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών, τους συγκίνησε και τους προβλημάτισε για τη δική τους στάση προς τη διαφορετικότητα.

Το χρώμα του Παραδείσου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/provoli-tis-tenias-to-chroma-tou-paradisou-me-aformi-to-diethnes-etos-fotos/

Μαρ 27 2015

Erasmus+, Πορτογαλία 2015

Κατόπιν έγκρισης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+, και ειδικότερα στη Βασική Δράση 1, που αφορά τη μαθησιακή κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί Ε. Γκαδρή, Β. Κεχαγιά και Π. Παπατόλη, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Project management for cross-cultural exchange projects in Europe” που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο (Πορτογαλία) κατά το διάστημα από 1 έως 6 Μαρτίου 2015. Οι εκπαιδευτικοί Μ. Εξάρχου και Ι. Τσιπλακίδης συμμετείχαν στο ίδιο σεμινάριο στο διάστημα 8 έως 13 Μαρτίου 2015.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Ειδικότερα, το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε θεματικές ενότητες σχετικά με τη γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος Erasmus+, τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τους παράγοντες που συντελούν στην επιτυχημένη υλοποίησή του σε ένα πλαίσιο διαπολιτισμικής συνεργασίας. Συνεργάστηκαν με εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την υλοποίηση σύντομων project αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους μάθησης και τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση παρόμοιων προγραμμάτων.

Επιμορφώσεις καθηγητών Erasmus+ (ΚΑ1)Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα Erasmus+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus-portogalia-2015/

Μαρ 26 2015

Erasmus+, Ισπανία 2015

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, Δράσης «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών-Στρατηγικές συμπράξεις-Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships)» και ειδικότερα του προγράμματος : “Power up! Motivation for a healthy lifestyle – Get active for your future: Shaping the future career”, οι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Ράπτη Ευτυχία και Βλάχα Βασιλική μαζί με 10 μαθητές επισκέφθηκαν το Ισπανικό Σχολείο IES Clara Campoamor στο Alaquàs (València) και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος κατά το χρονικό διάστημα 8-14 Μαρτίου 2015.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus-ispania-2015/

Μαρ 25 2015

Εορτασμός της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Στα πλαίσια του εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 το σχολείο μας διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο: «Ιστορική Μνήμη και Τέχνη. Στιγμές του Αγώνα των Ελλήνων με τη ματιά Ευρωπαίων εικαστικών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων του σχολείου μας. Έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Βάσως Ραμπαούνη. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Μουσικής κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη.

DSCN1165

DSCN1156

DSCN1164

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eortasmos-tis-epetiou-tis-25is-martiou-1821/

Μαρ 11 2015

Διδακτική επίσκεψη στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Ριζάρειος ΜονοδενδριΤην Τετάρτη 11/3/2015 οι μαθητές της Τρίτης τάξης (Γ3, Γ4) του σχολείου μας επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας  «Ιωάννινα. Ένας ιστορικός περίπατος στην πόλη», που φιλοξενείται στο Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο. Στη συνέχεια γνώρισαν την τεχνική του αργαλειού στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο και επισκέφτηκαν το Δημοτικό σχολείοτου χωριού, όπου και το πατρικό σπίτι των αδελφών Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη. Τέλος στην εκκλησία του Αγ. Μηνά (αρχές 17ου αι.) παρατήρησαν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά ενός σταυρεπίστεγου ναού. Τους μαθητές συνόδευσαν η φιλόλογος κ. Βάσω Ραμπαούνη, ο καθηγητής Καλλιτεχνικών κ. Γιάννης Ζωγάκης και η καθηγήτρια των Γερμανικών κ. Γιώτα Παπατόλη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/didaktiki-episkepsi-sto-monodendri-zagoriou/

Μαρ 06 2015

Φως… περισσότερο φως!

φως περισσότερο φως, αφίσαΣτις 27 & 28 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επιμορφωτική Διημερίδα «Φως… περισσότερο φως! Διαθεματική διερεύνηση για τη διδακτική αξιοποίηση της έννοιας του φωτός», που διοργάνωσε το σχολείο μας υπό την αιγίδα της Πε.Δι.Εκ. Ηπείρου, με αφορμή την ανακήρυξη του 2015 σε «Έτος Φωτός & Τεχνολογιών του Φωτός» από τον ΟΗΕ. Ο βασικός σκοπός της Επιμόρφωσης ήταν η διαθεματική και διεπιστημονική προσέγγιση της έννοιας του φωτός και η αξιοποίησή του στη διδακτική πράξη.

Το πρόγραμμα κάλυψε ποικίλα ενδιαφέροντα: περιλάμβανε εισηγήσεις για τον ρόλο του φωτός σε διάφορους τομείς των επιστημών, διδακτικές προτάσεις που εφαρμόστηκαν στη σχολική τάξη, παρουσίαση εργασιών και δημιουργικών παρεμβάσεων μαθητών του σχολείου μας, εργαστήρια των τεχνολογιών του φωτός και πειραματικές εφαρμογές, ομιλίες ειδικών για την τέχνη του κινηματογράφου, καθώς και κινηματογραφική προβολή ταινιών μικρού μήκους. Στο πλαίσιο της Διημερίδας λειτούργησε και έκθεση εικαστικών δημιουργιών των μαθητών του σχολείου, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν με την επίβλεψη του καθηγητή Εικαστικών, κ. Ι. Ζωγάκη.

Τη Διημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων από σχολεία της πόλης μας και της περιφέρειας, δημόσια και ιδιωτικά, ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους και στελέχη της εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς και φίλοι. Την εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Ηπείρου, κ. Ανδρέας Δήμος.

Οι παρουσιάσεις, μέρος των εισηγήσεων, φωτογραφικό και άλλο υλικό έχουν συγκεντρωθεί στο Ιστολόγιο του σεμιναρίου.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν στις εργασίες της Διημερίδας, καθώς επίσης και τους συνεργάτες μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της με οποιονδήποτε τρόπο.

Οργανωτική Επιτροπή: Βασίλειος Κρανάς, Μαρία Πετρίδου, Ιωάννα Νείλα, Χριστίνα Παντούλα, Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Εξάρχου

Εικαστική επιμέλεια: Γιάννης Ζωγάκης

Συνεργάτες: Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.), Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

δείτε στιγμιότυπα από τη διημερίδα

bbbl bbbr
seminariofos 042.JPG
seminariofos 044.JPG
seminariofos 045.JPG
seminariofos 046.JPG
seminariofos 018.JPG
seminariofos 000.JPG
seminariofos 001.JPG
seminariofos 002.JPG

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/fos-perissotero-fos/

Μαρ 05 2015

Ευρωπαϊκό Βραβείο για το γαλλόφωνο έργο eTwinning: «Οδυσσέας 2014»

Το γαλλόφωνο έργο eTwinning « Ulysse 2014 : l’Odyssée du Twinspace » που εκπονήθηκε την σχολική χρονιά 2013-14 στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών από την κα Χαρτζάβαλου Ελένη, την ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο έργο διαθεματικά και τους μαθητές των τάξεων των γαλλικών Α2, Α3 και Γ4, βραβεύτηκε με το Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο για την χρήση της Γαλλικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning 2015 του οποίου η απονομή θα γίνει στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2015.

Δείτε περισσότερα εδώ

Θερμά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Δ/ντής

Βασίλειος Κρανάς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/evropaiko-vravio-gia-to-gallofono-ergo-etwinning-odisseas-2014/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία