Νοε 12 2015

Βράβευση μαθητών του ΠΓΖΣΙ για τη συμμετοχή τους στη δράση Διάλογοι του ΙΜΕ

Στις 7 Νοεμβρίου 2015 μαθητές της περσινής και φετινής Γ’ γυμνασίου του σχολείου μας με τις καθηγήτριές τους, Β. Ραμπαούνη και Α. Μπουκουβάλα, βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για τη συμμετοχή τους στη δράση του Ιδρύματος Διάλογοι (έργο Ακαδημία Πλάτωνος – Δρόμοι της Γνώσης) που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Στη συνέχεια παρακολούθησαν προβολή για την Αρχαία Ολυμπία στη Θόλο του Ελληνικού Κόσμου. Την επομένη επισκέφτηκαν το διαδραστικό πολυμεσικό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας. Κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα άοκνος συμπαραστάτης τους ο καθηγητής Β. Κολιός.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/vravefsi-mathiton-tou-pgzsi-gia-ti-simmetochi-tous-sti-drasi-dialogi-tou-ime/

Νοε 11 2015

Συμμετοχή του ΠΓΖΣΙ στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας

Φεστιβάλ επιστήμης

Το σχολείο μας συμμετείχε στο “Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας”, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Environmental Portfolio for Quality in University Education”. Το Φεστιβάλ είχε ως στόχο, μεταξύ άλλων, να προβάλει σχολικές δραστηριότητες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης ενός περιβαλλοντικού ιδεώδους, ενώ ήταν ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Φινλανδία, Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία, Μάλτα).

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής ανέδειξε, με poster-αφίσα, τη δράση “Ecomobility: οικολογική μετακίνηση”, που πραγματοποιήθηκε το 2014-2015 από μαθητές της Γ΄τάξης με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Χρ. Παντούλα και τον κ. Κ. Τσοκάνη, βραβεύτηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην Αθήνα και στη συνέχεια επιβραβεύτηκε και με συμμετοχή ομάδας μαθητών στις Βρυξέλλες στην “Αποστολή Ecocity” τον Ιούνιο του 2015.

Την προετοιμασία και παρουσίαση του poster ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Χρ. Παντούλα, Κ. Τσοκάνης, Ι. Νείλα και Ι. Ζωγάκης, καθώς και ο (πρώην) μαθητής μας Δημήτρης Βακαλόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

αφίσα ecomobility 2014-2015

αφίσα ecomobility 2014-2015

Το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής στο Φεστιβάλ επιστήμης

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simmetochi-tou-pgzsi-sto-festival-epistimis-ke-aiforias/

Νοε 10 2015

Συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinnning του 2015 στις Βρυξέλλες

Μετά τη βράβευση του σχολείου μας με το ευρωπαϊκό βραβείο “eTwinning, κατηγορία γαλλική γλώσσα” για το έργο “Ulysse 2014: l” Odyssée du TwinSpace”, οι καθηγήτριες Μαρία Εξάρχου και Άννα Μπουκουβάλα, ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή τους, παρακολούθησαν το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning στις Βρυξέλλες, στις 22-24 Οκτωβρίου 2015, με θέμα την ενεργό πολιτότητα.
Στο συνέδριο αυτό, με το οποίο η κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης eTwinning γιόρταζε τα 10 χρόνια της συναντήθηκαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί ή διοικητικά στελέχη της εκπαίδευσης από 41 χώρες της  Ευρώπης και όχι μόνον. Το πρόγραμμα περιλάμβανε περίπου πενήντα πέντε εργαστήρια, ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων δικτύωσης και δύο εναρκτήριες ομιλίες για να διερευνηθεί πώς έχει συμβάλει το eTwinning στην αλλαγή της εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
etwin eric etwin

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simmetochi-sto-panevropaiko-sinedrio-etwinnning-tou-2015-stis-vrixelles/

Νοε 10 2015

Z-on air στο European School Radio

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου Δημιουργικότητας «Ζ on air : Σχολικό Ραδιόφωνο», η ραδιοφωνική παρέα του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Άννα Μπουκουβάλα, δημιουργεί τις δικές της εκπομπές που θα μεταδίδονται διαδικτυακά από την πλατφόρμα του European School Radio. Κάθε Παρασκευή στις 22:00-23:00 θα σας κρατάμε συντροφιά με μουσικές που αγαπάμε και όχι μόνον… Συντονιστείτε!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/z-on-air-scholiko-radiofono/

Νοε 06 2015

Τρεις Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας στο σχολείο μας

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με τρεις Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας για τρία έργα eTwinning που υλοποιήθηκαν την περσινή σχολική χρονιά 2014-2015 στο Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.
Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν τα ακόλουθα έργα:
• το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Ulysse 2015: la toile de Pénélope», που υλοποίησαν κατά το σχολικό έτος 2014-2015 οι μαθητές/τριες της τάξης των Γαλλικών του Α1 και Β1 του σχολείου μας με υπεύθυνη του προγράμματος την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου και συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Εξάρχου Μαρία, Ζήκου Ελένη, Ζωγάκη Γιάννη, Παππά Παναγιώτα και Τόκη Βασιλική.
• το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Organic Garden Dream Europe», που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες της τάξης των Γαλλικών του Α4 και Β3 του Σχολείου μας με υπεύθυνη του προγράμματος την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου και συμμετέχουσα την εκπαιδευτικό κ. Βρίγκα Παναγιώτα.
• το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο: «Aqua Nostra», που υλοποίησαν οι μαθητές/τριες της τάξης των Γαλλικών του Γ3 με υπεύθυνη του προγράμματος την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου.
Τα έργα εμφανίζονται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο: www.etwinning.net.

Το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής είναι το ακόλουθο:
Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας. Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασίατων μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.

PENELOPEORGANIC_GARDENAQUA_NOSTRA

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/tris-evropaikes-etiketes-piotitas-sto-scholio-mas/

Νοε 04 2015

Συμμετοχή σε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης

Στο πλαίσιο μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, σήμερα 3 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του  Γ2 τμήματος  του σχολείου μας, μέσα από την ενσυναίσθηση και τη δημιουργική έκφραση, προσέγγισαν το φαινόμενο της προσφυγιάς. Το πρόγραμμα που έχει τίτλο «Αν έφευγα κ’εγώ… » στοχεύει στην κατανόηση των αιτίων, των τρόπων και των συνεπειών της προσφυγιάς.
Συνοδοί καθηγήτριες οι Β. Ραμπαούνη και Κ. Σταύρου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simmetochi-se-mousiopedagogiko-programma-tis-dimotikis-pinakothikis/

Νοε 03 2015

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Ομίλων 2015-2016

Κατά το τρέχον σχολικό έτος στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, σύμφωνα με απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, θα λειτουργούν οι παρακάτω Εκπαιδευτικοί Όμιλοι.
Το ωράριο λειτουργίας των Ομίλων είναι 14:00- 15.30.

ΟΜΙΛΟΣΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣΗΜΕΡΑ
Πληροφορική. Μαθαίνω να προγραμματίζωΜ. Εξάρχου (ΠΕ19) - Ε. Ράπτη (ΠΕ19)Δευτέρα
Z onair. Σχολικό ραδιόφωνοΑ. Μπουκουβάλα (ΠΕ02)Δευτέρα&Πέμπτη
Κατάκτηση επιπέδου Β2 στην Αγγλική ΓλώσσαΙ. Τσιπλακίδης (ΠΕ06)Δευτέρα
Moυσικής έκφρασης και δημιουργίαςΚ. Μπεκιάρη (ΠΕ16)Τρίτη
Εικαστικών ΤεχνώνΙ. ΖωγάκηςΤρίτη & Πέμπτη
Η γεωμετρία του Ευκλείδη με τεχνολογίαΜ. Παπαγεωργίου (ΠΕ03)Τρίτη
Η τέχνη του ευτελούς. Δημιουργώ με απλά υλικάΚ. Σταύρου (ΠΕ13)Τετάρτη
Λέσχη ΦιλαναγνωσίαςΕ. Ζήκου (ΠΕ02) - Μ. Πετρίδου (ΠΕ02)Παρασκευή
Φυσικές επιστήμες και νέα τεχνολογίαΧ. Παντούλα (ΠΕ04.01)Παρασκευή

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/evdomadieo-programma-ekpedeftikon-omilon-2015-2016/

Οκτ 24 2015

Επίσκεψη μαθητών της Β και Γ τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής στην Άρτα

Μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, στις 22 Οκτώβρη και με την επιμέλεια των καθηγητών κας Π. Τσιώρη και κ. Ι. Ζωγάκη, πραγματοποίησαν διαθεματική διδακτική-εκπαιδευτική επίσκεψη στην Άρτα στο πλαίσιο του προγράμματος των μαθημάτων των Θρησκευτικών και των Εικαστικών. Το πρόγραμμα της περιλάμβανε:
• Διδακτική επίσκεψη στον βυζαντινό ναό – μνημείο της Παρηγορήτισσας για την μελέτη Βυζαντινής Τέχνης (φορητή εικόνα, τοιχογραφία, ναοδομία κά) με συμπλήρωση φύλλων εργασίας και δραστηριότητες σχεδιαστικής και φωτογραφικής αποτύπωσης του εσωτερικού του ναού.
• Διδακτική επίσκεψη μελέτης στην έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας «art-a»,  του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και με τη συνοδεία της κας Κ. Σταύρου.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο ιστολόγιο των Εικαστικών και στο ιστολόγιο των Θρησκευτικών

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/episkepsi-mathiton-tis-v-ke-g-taxis-tou-protipou-gimnasiou-zosimeas-scholis-stin-arta/

Οκτ 21 2015

Erasmus+, Γαλλία (Nancy) 2015

Στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, Δράσης «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών – Στρατηγικές συμπράξεις – Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships)» και ειδικότερα του προγράμματος: “Power up! Motivation for a healthy lifestyle – Get active for your future: Shaping the future career”, οι εκπαιδευτικοί του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, Γκαδρή Ελένη και Ράπτη Ευτυχία, μαζί με 10 μαθητές επισκέφθηκαν το Γαλλικό σχολείο College Louis-Pergaud στο Chatel-sur-Moselle (Nancy) και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος κατά το χρονικό διάστημα 11-17 Οκτωβρίου 2015.

College Louis-PergaudΣτην αυλή του σχολείουCollegeLouis-Pergaud

Egger_erg.xyleiasΣτο εργοστάσιο ξυλείας EGGER στο Rambervillers

Nancy_CityHallΣτο δημαρχείο της Nancy

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus-gallia-nancy-2015/

Οκτ 20 2015

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Από τις πινακίδες της γραμμικής γραφής στα tablets

Κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές της Α΄ τάξης με τη συνοδεία των φιλολόγων του σχολείου πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τις πινακίδες της γραμμικής γραφής στα tablets. Ένα ταξίδι στην ιστορία της γραφής και του βιβλίου», που διοργανώνει η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη το τμήμα Α΄3 στις 8/10 (συνοδοί: Α. Μπουκουβάλα και Β. Ραμπαούνη), το τμήμα Α΄1 στις 9/10 (συνοδοί: Β. Κολιός, Μ. Πετρίδου), το Α΄2 στις 13/10 (συνοδοί: Β. Κολιός, Π. Παππά) και το Α΄4 στις 15/10 (συνοδοί: Κ. Βακατσάς, Ε. Ζήκου).
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία της γραφής και του βιβλίου και ταξίδεψαν νοερά σε διάφορους τόπους και πολιτισμούς, από την αρχαία Μεσοποταμία μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Επίσης περιεργάστηκαν διάφορα υλικά και μέσα γραφής και ξεναγήθηκαν από τις υπεύθυνες της βιβλιοθήκης σε έκθεση με εκμαγεία πήλινων πινακίδων. Τέλος, ενημερώθηκαν για την ιστορία της Βιβλιοθήκης και τη σχέση της με τους αδελφούς Ζωσιμάδες, ενώ μετείχαν και σε ένα βιωματικό εργαστήριο όπου, σαν μικροί ερευνητές, προσπάθησαν να αποκρυπτογραφήσουν κείμενα της ιερογλυφικής γραφής.

bbblbbbr

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simmetochi-sto-ekpedeftiko-programma-apo-tis-pinakides-tis-grammikis-grafis-sta-tablets/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία