Δεκ 11 2014

Συμμετοχή εκπαιδευτικού του σχολείου μας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο eTwinning

Η κα Χαρτζάβαλου Ελένη, καθηγήτρια Γαλλικών στο σχολείο μας, αξιολογήθηκε με «Άριστα» για την Ετικέτα Ποιότητας στο έργο eTwinning «Οδυσσέας 2014 » και συμμετείχε στο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο στη Ρώμη(Ιταλία) από τις 27 έως τις 29/11/2014 όπου και εκπροσώπησε το σχολείο μας.
Ο Διευθυντής
Βασίλειος Κρανάς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/simmetochi-ekpedeftikou-sto-panevropaiko-sinedrio-etwinning/

Νοε 08 2014

Ecomobility 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις με διάφορους θεματικούς άξονες. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ενημερώσαμε τους συμμαθητές μας για το πρόγραμμα ecomobility, τις δράσεις μας σχετικά με αυτό και την οικολογική μετακίνηση. Συζητήσαμε, εντοπίσαμε και καταγράψαμε με τη βοήθειά τους,  προβλήματα και λύσεις της πόλης μας.  Προσπαθήσαμε να τους ευαισθητοποιήσουμε έτσι ώστε να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στη συνέχεια πήγαμε στο δημοτικό ραδιόφωνο για να ενημερώσουμε  τους συμπολίτες μας σχετικά με την δράση μας.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/ecomobility2014/

Νοε 06 2014

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας eTwinning «Ulysse 2014″ και «Eratosthenes 2014″

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στο σχολείο μας!

Το σχολείο μας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το Γαλλόφωνο έργο eTwinning «Ulysse 2014 : l’odyssée du twinspace» καθώς και για το έργο eTwinning “Eratosthènes 2014” , έργα που υλοποιήθηκαν την περσινή χρονιά 2013-2014. Αυτό σημαίνει πως οι εργασίες μας, οι εργασίες των μαθητών και του σχολείου μας έχουν αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σαν αποτέλεσμα λάβαμε το πιστοποιητικό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ για τα δύο αυτά έργα, τα οποία εμφανίζονται σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eqlulysse2014eratosthenes2014/

Νοε 06 2014

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας eTwinning «Deutsch Online»

Βράβευση με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Deutsch online»

Το σχολείο μας είναι ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning, για το έργο μας στα Γερμανικά: «Deutsch online».

Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα των μαθητών του Β1 και Β2 της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/eqdeutschonline-2/

Οκτ 29 2014

Erasmus+, Δελτίο Τύπου

Τo Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων στο γερμανικό τύπο

erasm1

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ και ειδικότερα της Δράσης «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών – Στρατηγικές συμπράξεις – Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships) αποκλειστικά μεταξύ σχολείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, οι καθηγήτριες Β. Βλάχα, Ε. Γκαδρή και Β. Κεχαγιά πήραν μέρος σε συνάντηση εκπαιδευτικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 13 έως 16 Οκτωβρίου 2014 στο Realschule στο Uetze-Hannover της  Γερμανίας. Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/deltio-typoyerasmus-2/

Οκτ 24 2014

European Day of Languages

European Day of Languages

In the Model Experimental Zosimaia Junior High school of Ioannina, Greece we celebrated the European Day of Languages. The celebration was organised around activities designed to raise students’ language awareness about Europe’s linguistic and cultural diversity, plurilingualism and language learning as a means to developing intercultural understanding.  They participated in language games and learning activities and made posters with words from different languages spoken in the European Union.

Στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργανώσαμε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Μέρας γλωσσών με στόχους την ενημέρωση των μαθητών για την γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία στην Ευρώπη και την προαγωγή της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/europeandayoflanguages/

Οκτ 09 2014

Ανακοίνωση για το Erasmus+, 2014 -15

Πρόγραμμα Erasmus+

Σας ανακοινώνουμε ότι στις 07/10/2014 εγκρίθηκε από το Ι.Κ.Υ. πρόγραμμα Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας ως εταίρος στη Δράση «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών – Στρατηγικές συμπράξεις – Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships) αποκλειστικά μεταξύ σχολείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», που συντονίζει το Realschule στο Uetze-Hannover της Γερμανίας. Η Δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Διάβασε περισσότερα »

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus201415-2/

Οκτ 08 2014

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Ηπειρώτες Ευεργέτες

Το ΠΠΓ Ζωσιμαίας συμμετείχε  στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για τους ηπειρώτες ευεργέτες στη μητρόπολη Ιωαννίνων, την Τρίτη 30.9.2014.
rp_deisi.jpg

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/deisievergetes/

Σεπ 29 2014

Επιτυχία των μαθητών μας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα Γαλλικά

Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών όπως κάθε χρόνο έτσι και κατά τη διάρκεια  της σχολικής  χρονιάς 2013-14, οι μαθητές της Γ” τάξης  Στεργίου Βασίλειος του Πέτρου και Ανδριάνα Χαραλαμποπούλου του Χρήστου κατάφεραν μέσα από το μάθημα των Γαλλικών στο σχολείο μας,  να φτάσουν στην απόκτηση του πτυχίου Α2 του ΚΠΓ(Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας).

Στα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια αξίζουν συγχαρητήρια.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Γαλλικών: Ελένη Χαρτζάβαλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/kpggallika/

Σεπ 25 2014

Επιτυχία των μαθητών μας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα Γερμανικά

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες:

Καψάλη Παρασκευή, Κωστούλας Ευάγγελος, Σταλίκας Αναστάσιος και, Τζαχρήστας Ιωάννης της Α’ τάξης του Π.Π.Γ.Ζ.Σ. Ιωαννίνων που παρακολούθησαν τα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γερμανικά κατά το σχ. έτος 2013-2014. Πήραν μέρος στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας τον Μάιο του 2014 και απέκτησαν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας  «Γερμανικά Α2».

Συνολικά 20 μαθητές των τάξεων  Α΄, Β΄ και Γ΄ παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γερμανικά.

Στόχος της διδασκαλίας ήταν η ενίσχυση των μαθητών στο μάθημα των Γερμανικών, και η προετοιμασία τους για την συμμετοχή στις ενότητες του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Γερμανικών

Π. Παπατόλη και Ε. Γκαδρή

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/enisxitikigerman/

Παλαιότερα άρθρα «

Φέρε περισσότερα στοιχεία